از امید در 22 آبان 1385، ساعت: 8:18 ق.ظ، دسته: ایران
مصطفی رحماندوست شاعر و نویسنده ایرانی، تا به حال نظر خوب و خوشبینانه ای نسبت به هری پاتر نداشته است. روزنامه ایران، اخیرا با وی مصاحبه ای در مورد وضع ادبیات کودک و نوجوان در دنیای معاصر انجام داده است که در بخش هایی از آن به اثر هری پاتر نیز اشاره شده است.
رحماندوست در پاسخ به این سوال که موج های عصر دیجیتال آیا باقی می مانند و دیگر نمی روند، پاسخ داد:
“نه نمى ماند ولى تأثیر خودش را مى گذارد. به این دلیل نمى ماند که شاید مثلاً آن ارباب حلقه ها هم موج بعدى بعد از هرى پاتر بود ولى به آن شدت ادامه پیدا نکرد. این موج ها مى آید و مى رود و مارا تحت تأثیر قرار مى دهد. من چند کتاب دیدم که دنباله هرى پاتر نوشته شده. این ها وجود دارد اما مدیریت فرهنگى و مدیریت برخورد با این موج ها خیلى مهم است. مشکل ما این جاست ما مدیریت نداریم و همه چیز را رها کرده ایم و چون مدیریت فرهنگى کلان کشور ضعیف عمل کرد هر کسى مى آید براى ما هم مد آرایش مى فرستد هم مى تواند هرى پاتر و کتاب هاى دیگر ارائه دهد. ما فقط دائماً داد مى زنیم نه! نه! نه! این طور کارى پیش نمى رود. خودمان هم باید کارى بکنیم. کودکان کتابى فوق العاده پیدا کرده اند که بخوانند و کتاب بدى هم نیست حتماً یک سرى جاذبه هایى دارد که مى تواند این قدر در دنیا مطرح باشد. تحت تأثیر آن جاذبه ها بودن هم خیلى خوب است، حداقل سطحش از کتاب هاى بازارى موجود در جامعه ما بالاتر است اما براى ساخت و تولید آثارى که بتواند تعادل ایجاد کند در کنار این گونه آثار، به مدیریت، حمایت و سرمایه گذارى هم نیاز هست. این را باید پذیرفت که هیچ کشورى در دنیا نیست که تحت تأثیر سینماى هالیوود نباشد، اما خیلى از کشورها سینماى بومى خودشان را دارند که متفاوت از سینماى هالیوود است، ما هر چه تلاش کنیم به این نتیجه مى رسیم که بالاخره آن ها امکاناتى دارند، که ما نداریم. ما اداى آن ها را در مى آوریم. این ادا در آوردن هم همیشه نمى گیرد. هر چه از هرى پاترها تقلید کنیم در نهایت یک جاهایى دلمان تنگِ خودمان مى شود. آن جاهایى که دلمان تنگ خودمان مى شود باید یک چیزى باشد، که ما در فرهنگ خود نداریم.”
مصطفی رحماندوست پیش از این هری پاتر را به مارک هایی مانند کوکاکولا تشبیه کرد و ادعا کرد این تب هم مانند بقیه تب ها از میان خواهد رفت.