دمنتور

دسته: مختلف

  • تجربه‌ی سفر با هری پاتر در نقاط مختلف دنیا

    تجربه‌ی سفر با هری پاتر در نقاط مختلف دنیا

    لست‌سکند: جی کی رولینگ برای اولین بار پنجره تخیل باورنکردنی خود از دنیای جادوگری هری پاتر در سال ۱۹۹۷را به روی ما گشود. طرفداران پیر و جوان وی چیزی بیشتر از فرورفتن در درون کتاب‌ها وزندگی در این دنیا نمی‌خواستند. بیست سال بعد ممکن است نگارش کتاب‌ها به پایان رسیده باشند، اما سحر و جادو ادامه دارد و بخشی از آن اکنون حتی شکل واقعیت به خود گرفته است. شنل و چوبتان را بردارید و آماده شوید تا بهترین تجربیات سفر هری پاتر به دور دنیا را کشف کنید.

    تور مگلا، انگلستان

    این تور پیاده‌روی به همراه جایزه، مخصوص شیفتگان هری پاتر در حین بازدید از لندن است. خود را در دنیای هری و دوستانش غرق کنید. چون سینماها و مکان‌های نمادین لندن را کاوش می‌کنید، چیزهایی که الهام‌بخش جی کی رولینگ بوده را از نزدیک می‌بینید و حقایق جالب و داستان‌های پشت‌صحنه را کشف می‌کنید. این تور ۲.۵ ساعته ۱۴ پوند هزینه دارد.

    16 تجربه هری پاتر که در سفر به دور دنیا لازم دارید

    دنیای جادوگری هری پاتر در ارلاندو، ایالات‌متحده

    برای رسیدن به کوچه دیاگون تنها چیزی که لازم دارید یک بلیط ورودی برای بیدار کردن جادوگر درونی است. برای رفتن به روستای هاگزمید ( Hogsmeade) از اکسپرس هاگوارت ( Hogwarts Express) عبور خواهید کرد، جایی که می‌توانید از یک نوشیدنی کره‌ای یخ‌زده هم لذت ببرید. به گردش هیجان‌انگیزتان ادامه دهید، چوب‌دستی بی‌عیب و نقصتان را که در اولیوندر انتخاب کرده بودید بردارید و جیب بره‌ای جادویی وی زلی را بیابید و در تری بروم استیکس( Three Broomsticks) یا لیکی کولرون ( Leaky Cauldron) غذا بخورید. مطمئناً این‌یک تجربه فراموش‌نشدنی برای طرفداران سخت‌کوش هری پاتر است. این همان‌جایی است که آخرین جزئیات سفر هری پاتر دوباره تحقق می‌یابند. 

    orlando.jpg

    دنیای جادوگری هری پاتر در اوساکا، ژاپن

     دنیای جادوگری اوساکا، بسیاری از جاذبه‌های همتای خود، اورلاندو را دارد، اما یکی از بزرگ‌ترین ویژگی‌های آن بازدید از هاگوارتز است درحالی‌که منتظر رفتن به یک سفر ممنوع در یک شبیه‌ساز پرواز هیجان‌انگیز هستید. شما از راهروهای تاریک عبور خواهید کرد، جایی که می‌توانید دفتر پروفسور دامبلدور، سالن عمومی گریفندور و کلاس دفاع در برابر دارک آرتس ( Dark Arts) را پیدا کنید. دیگر چیزهای جالب و دیدنی شامل پرواز هیپوگریف و ترن هوایی برای تمام سنین می‌شود که از بالای کلبه هاگ رید و هاگزمید در شهر اوساکا می‌گذرد، جایی که شما می‌توانید یک نوشیدنی کره‌ای یا شیرینی‌های موردعلاقه جادوگران را در هانی دوک (Honeydukes) امتحان کنید.

    16 تجربه هری پاتر که در سفر به دور دنیا لازم دارید

    گلنکو، اسکاتلند

    گلنکو( Glencoe) محل اصلی فیلم‌برداری هری پاتر و زندانی آزکابان و همچنین پشت‌صحنه‌ی کلبه‌ی هاگرید در لوچ تورن بوده است. با این‌حال، این مکان زیبا تنها به دنبال ماجراهای جالب در صفحه تلویزیون نیست. شما می‌توانید لحظاتی که هری پاتر در این مکان داشته را دوباره تجربه کنید.

    16 تجربه هری پاتر که در سفر به دور دنیا لازم دارید

    استودیو وارنر، فیلم‌سازی هری پاتر، انگلستان

    استودیو وارنر بروس گنجینه‌ای شامل لوازم صحنه و لباس‌های مخصوص فیلم است تا افراد از نزدیک بتوانند آن‌ها را ببینند. علاوه بر این، شما می‌توانید با چوب‌دستی درس دهید، سوار جارو یا اتوبوس شب شوید و در مورد فرآیند خلاقانه‌ای که به محتوای کتاب از طریق نمایش‌های تعاملی رنگ واقعیت بخشیده است، چیزهای بیشتری یاد بگیرید.

    16 تجربه هری پاتر که در سفر به دور دنیا لازم دارید

    هتل هاوس جرجین، انگلستان

    علاقه‌مندان هری پاتر عاشق این هستند که شب را در هاگوارتز بگذرانند. هتل هاوس جرجین در لندن به مهمانان این امکان را می‌دهد که همین کار را با اتاق‌های آن‌که از رمان‌های فریبنده الهام گرفته‌شده، انجام دهند. اگرچه این هتل به‌طور رسمی به این حق امتیاز وابسته نیست، ولی دارای اتاق‌های جادو، پنجره‌های شیشه‌ای منقوش و شومینه‌های درخشان در کنار مبلمان تنه مانند، صدف، تابلو و کتاب‌های قدیمی است که حس طلسم شدن را برمی‌انگیزد. بهترین قسمت هتل کجاست؟ شما به این اتاق‌های جادویی از طریق یک قفسه مخفی دسترسی خواهید داشت، کتاب موردعلاقه هری پاتر و دی‌وی‌دی را بگیرید و در یک جای دنج مشغول مطالعه شوید.

    16 تجربه هری پاتر که در سفر به دور دنیا لازم دارید

    خانه فیل( Elephant House)، اسکاتلند

    علاوه بر پذیرایی از مهمانان با بهترین قهوه و چای، به نظر می‌رسد هتل خانه فیل الهام‌بخش خلق اثر خلاقانه نویسندگان است. این کافه زیبا جایی است که جی کی رولینگ ، وقت زیادی را صرف کار روی اولین دست‌نوشته کتابش کرده بوده است. ازجمله سایر نویسندگانی که به این مکان مراجعه کرده‌اند، ایان رنکین و الکساندر مک لین اسمیت هستند. به دیدار محل تولد هری پاتر بروید، با جرات می‌گوییم این بازدید الهام‌بخش خلق اثری از خودتان هم خواهد بود.

    16 تجربه هری پاتر که در سفر به دور دنیا لازم دارید

    قلعه النویک ، انگلستان

    قلعه النویک در دو فیلم اول هری پاتر نمایش داده شد. هنگام معرفی هری به کوییدیچ و رون در حال برخورد با اتومبیل پرنده خانواده ویزلی به درخت بید کتک زن، صحنه‌های به‌یادماندنی در این لوکیشن فیلم‌برداری شد. تمرین جاروی پرنده خانم هوچ هم اینجا برگزار شد و به لطف استادان جادوگر قلعه، شما می‌توانید به همان اندازه گروه سه‌نفری موردعلاقه خود در این کلاس شرکت کنید. در غیر این صورت، قبل از پیاده‌روی و کاوش در باغ‌های اطراف و رستوران تری هاوس ( Tree House) از روزی که در آن به سیاحت هفت‌صد سال از تاریخ می‌پردازید، لذت ببرید.

    16 تجربه هری پاتر که در سفر به دور دنیا لازم دارید

    گلنفینان و لوچ شیل ( Glenfinan and Loch Shiel) اسکاتلند

    برای فرار از شلوغی و همهمه جمعیت شهر و خطوط تم پارک، درحالی‌که هنوز در شکوه هری پاتر، غرق‌شده‌اید در طبیعت مهیج اسکاتلند غوطه‌ور شوید. لوچ شیل به طول ۱۷٫۵ مایل،  پشت‌صحنه هاگوارتز و محل دریاچه سیاه داستان است. چشم‌انداز دریاچه ( Glenfinnan Viaduct) خیره‌کننده است. یک ساختمان ویکتوریایی که به‌عنوان خط ریلی هاگوارتز به کار می‌رود و به‌طور قابل‌توجهی درصحنه اجرای دوم ماشین پرواز نمایان شده است نیز در اینجا قرار دارد.

    16 تجربه هری پاتر که در سفر به دور دنیا لازم دارید

    قطار بخار جکو بایت ( Jacobite)

    زمانی که در این منطقه هستید، به سبک واقعی اکسپرس هاگوارتز، سوار قطار بخار معروف جکوبایت شوید. این سفر شما را به مناطق کوهستانی خواهد برد و از بیست‌ و یک قوس پل گلندفینین وایادات ( Glenfinnan Viaduct) عبور خواهد داد. مناظر به‌ یاد ماندنی لوچ شیل، مزیت این سفر است. شما می‌توانید محل دقیق هاگوارتز را در مسیر خود مجسم کنید.

    16 تجربه هری پاتر که در سفر به دور دنیا لازم دارید

    ساحل غربی آب‌های شیرین ( Freshwater)، ولز

    ساحل غربی آب‌های شیرین در نزدیک  قلعه مارتین( Castlemartin  ) در ولز، واقع‌شده است و در آخرین اجرا به‌عنوان “کلبه پوسته” و مکان آرامگاه ابدی دابی ( Dobby) نمایان شده است. این مکان روی تپه‌های شنی در طول خط ساحلی ساخته شد، اما پس از فیلم‌برداری به‌سرعت برداشته شد. با این‌ حال، بازدیدکنندگان می‌توانند در جای پای هری، هرمیون و رون در این مکان پیاده‌روی کنند، که اتفاقاً صحنه تماشایی برای موج‌سواری خلق می‌کند.

    16 تجربه هری پاتر که در سفر به دور دنیا لازم دارید

    کلیسای جامع گلاستر (Gloucester )، انگلستان

    دیر طاق دار کلیسای جامع قرون‌وسطایی گلاستر( Gloucester)، که به‌عنوان محل زندگی و کار برای راهبان ساخته‌شده است، به خاطر نقش خود به عنوان راهروهای هاگوارتز شناخته می‌شود. دیر بنه دیک تین (Benedictine) در چند صحنه فراموش‌نشدنی ظاهر شد.

    16 تجربه هری پاتر که در سفر به دور دنیا لازم دارید

    آیا شما هم از طرفداران هری پاتر بوده‌اید؟ آیا حاضر هستید که صرفا برای داشتن یک تجربه‌ی هری پاتری به یکی از این نقاط سفر کنید؟

    منبع: لست‌سکند

  • کتابخانه ریودوژانیرو یادآور داستان هری پاتر و به زودی جانوران شگفت‌انگیز

    کتابخانه ریودوژانیرو یادآور داستان هری پاتر و به زودی جانوران شگفت‌انگیز

    افرادی که از کتابخانه ریودوژانیرو برزیل این روزها بازدید کرده‌اند به یاد داستان هری پاتر افتاده‌اند اما این کتابخانه چه ویژگی‌هایی دارد؟

    به نقل از یورونیوز فارسی، کتابخانه سلطنتی پرتغالی ریودوژانیرو در اواخر قرن نوزده میلادی به سبک گوتیک نو توسط یک انجمن پرتغالی در ریودوژانیرو برزیل ساخته شد و بزرگترین مجموعه کتاب به زبان پرتغالی خارج از پرتغال است. ویدیویی از این کتابخانه را در ادامه مشاهده کنید:

    معماری خاص این بنا که ۳۵۰ هزار جلد کتاب را در خود گنجانده توجه بازدیدکنندگان را جلب می‌کند. برای برخی از گردشگران، این کتابخانه یادآور کتابخانه جادویی داستان هری پاتر است.

    نکته دیگر درباره معماری خاص این کتابخانه استحکام و چیدمان موثری است که باعث شده الگوی داخلی این کتابخانه حتی امروز نیز کارآیی بالایی داشته باشد.

    راستی قبلا هم گفته بودیم که جی.کی.رولینگ خبر از پایان نگارش فیلمنامه قسمت سوم «جانوران شگفت‌انگیز» داده و گفت که داستان (حداقل بخشی از این قسمت) در ریو دو ژانیرو برزیل رخ خواهد داد.

  • کیت هرینگتون، ستاره‌ی «بازی تاج و تخت» دوباره به ایفای نقش هری پاتر اظهار علاقه کرد

    کیت هرینگتون، ستاره‌ی «بازی تاج و تخت» دوباره به ایفای نقش هری پاتر اظهار علاقه کرد

    کیت هرینگتون، ستاره‌ی اصلی مجموعه‌ی تلویزیونی بازی تاج و تخت از شبکه HBO که قبلا هم از علاقه‌ی زیادی خود به هری پاتر و گروه گریفیندور گفته بود، این بار دوباره و در حاشیه‌ی برنامه های تبلیغاتی فیلم جدیدش با نام «زندگی و مرگ جان اف.داناوان» در جشنواره‌ی بین‌المللی فیلم تورنتو به هری پاتر اظهار علاقه کرد.

    ستاره‌ی بازی تاج و تخت که در تمام دنیا با نام جان اسنو شناخته می‌شود، و در فصل آخر هم لقب پادشاه شمال سرزمین افسانه‌ای وستروس را گرفت، گفت که همیشه رویای ایفای نقش دیگری را در سر داشته است.

    کیت هرینگتون در مصاحبه با Entertainment Weekly گفت: «همیشه می‌خواستم توی فیلم هری پاتر باشم. همیشه می‌خواستم هری پاتر باشم.»

    او که حالا ۳۱ سال دارد به نظر کمی برای ایفای نقش پسری که زنده ماند در سال‌های تحصیلی‌اش در هاگوارتز پیر شده باشد. اما چرا نباید به نمایش «هری پاتر و فرزند نفرین شده» فکر کند؟

    سال پیش هم خبری درباره‌ی صحبت‌های او از هری پاتر منتشر کرده بودیم که از اینجا می‌توانید بخوانید.

  • ریشه‌های عقیدتی نامادری کریدنس و بررسی واقعه تاریخی محاکمه‌ی جادوگران سیلم

    ریشه‌های عقیدتی نامادری کریدنس و بررسی واقعه تاریخی محاکمه‌ی جادوگران سیلم

    اگر فیلم سینمایی «جانوران شگفت‌انگیز و زیستگاه آنها» را دیده باشید، با شخصیت مری بربون (نامادری ظالم کریدنس) آشنا شدید. مری لو بِربُون یک بی‌جادو و رهبر صریح و بی‌پرده‌ی “انجمن بشردوستانه‌ی سِیلِم نو” (ان.اس.پی.اس) است که با نام “حامیان سِیلِم دوم” نیز شناخته می‌شوند. مری لو که کمر به ریشه‌کنی کامل جادو بسته است، علیه جادوگران و ساحره‌هایی که معتقد است در میان بی‌جادوها زندگی می‌کنند مبارزه می‌کند. او در این کار از کمک فرزندانش کمک می‌گیرد، بچه‌هایی که به فرزندی پذیرفته و هر سه زیر سایه‌ی وحشت از خشم او زندگی می‌کنند.

    قبلا در دمنتور ترجمه فارسی داستانی از جی.کی.رولینگ با عنوان تاریخ جادوگری در آمریکای شمالی: قرن هفدهم و پس از آن منتشر کرده بودیم. این داستان هم مربوط به دوره‌ای می‌شود که در آن محاکمات سیلم اتفاق می‌افتد و منجر به تصویب قانون رپاپورت می‌شود.

    حالا سوال اینجاست که در کل حادثه‌ی سیلم چیست؟

    به نقل از ویکی‌پدیا فارسی، محاکمات جادوگری در سِیْلِم (به انگلیسی: Salem witch trials) یک سری از محاکمات افراد به جرم افسونگری در ماساچوست و در بین فوریه ۱۶۹۲ تا مه ۱۶۹۳ بود که به سلیم، ماساچوست صورت گرفت. همچنین در شهرهای دیگری مانند دنورس، ماساچوست، ایپسویچ، ماساچوست، اندوور تکرار شد.

    سایت کجارو تحقیق کاملی در مورد این حادثه‌ی واقعی داشته که جالب دیدیم شما را هم در جریان این ماجرا قرار بدیم تا متوجه نوع فعالیت‌های مری بربون شوید.

    محاکمه‌ی جادوگران “سِیلِم” (Salem) در کلنی ماساچوست یکی از رویدادهای عجیبی است که در آمریکا رخ داد. بیش از ۲۰۰ نفر در جریان این محاکمه به فعالیت‌های مرتبط با جادوی سیاه متهم شده و در نهایت ۲۰ نفر از آنها به اعدام محکوم شدند. اما در پایان حکومت محلی پذیرفت که این محاکمه و احکام صادر شده‌، اشتباه محض بوده است. بعدها مسئولان در مقام دلجویی از خانواده‌ی قربانیان برآمدند. از سوی دیگر این محاکمه و پیامدهای آن، منطقه را به یکی از مقاصد گردشگری محبوب تبدیل کرده است. جایی که روزگاری جادوی بی‌عدالتی جریان داشت.

    جادو و جادوگری از دیرباز با زندگی انسان در ارتباطی تنگاتنگ بوده است. مردمان قدیم باوری عمیق‌تر به این مسئله داشتند و چه بسی بسیاری از مسائلی را که برای بشر امروز شناخته شده است، در قالب سحر و جادوی نیروهای اهریمنی یا لطف و مهربانی فرشتگان آسمانی می‌دیدند. نگاهی به داستان‌های فولکلور در گوشه و کنار جهان مؤید این مطلب است، هر چند در عین حال نشان می‌دهد به ندرت جادوگران، موجوداتی محبوب و دوست‌داشتنی بودند. برای مردمان قرن‌ها قبل، جادوگر مرید و همدست شیطان معرفی می‌شد که روحش بعد از مرگ، مستقیما به جهنم می‌رفت.

    محاکمه جادوگران سیلم در ماساچوست آمریکا

    شاید شما هم از «شکار جادوگران» چیزهایی شنیده باشید. رخدادی تلخ که به‌ویژه کشورهای اروپایی را درگیر خود کرده و در نهایت منجر به اعدام‌هایی گسترده شد. تخمین زده می‌شود که بین ۳۵ تا ۱۰۰ هزار نفر در دادگاه‌های متعدد به جرم فعالیت‌های جادوگری به اعدام محکوم و به دار مجازات آویخته شدند. اما این مسئله به اروپا محدود نشد و پای کلنی‌نشینان آمریکای شمالی نیز به شکار جادوگران باز شد.

    محاکمه جادوگران سیلم در ماساچوست آمریکا

    در سال ۱۶۹۲ «کلنی خلیج ماساچوست»، ۱۴ زن، ۵ مرد و دو سگ را به دلیل آنچه فعالیت‌های جادوگری نامیده می‌شد، به اعدام محکوم کرد. اولین حکم اعدام در ماه ژوئن به اجرا درآمد و ماه سپتامبر شاهد آخرین اعدام جادوگران بود و به دنبال آن، سکوتی مطلق و گیج‌کننده بر این جامعه حکمفرما شد. هر چند ما نمی‌توانیم آماری قاطع و دقیق از تعداد قربانیان این سلسله محاکمات غیرمنصفانه، غرض‌ورزانه و تا حدی کینه‌جویانه ارائه کنیم، ولی به نظر می‌رسد ۱۴۴ تا ۱۸۵ فرد به جرم سحر و جادو از حدود ۲۵ شهر و روستای این ناحیه روانه‌ی این دادگاه‌ها شدند.

    کلنی خلیج ماساچوست

    دوران سیاهی بود، وقتی که شوهران همسران‌شان، دختران مادران‌شان و برادرزاده‌ و خواهرزاده‌ها خاله و عمه‌ی خود را به دلایل واهی تحت عنوان جادوگر معرفی می‌کردند. به‌عنوان مثال ناگهان کشیشی دریافت که دست کم با ۲۰ جادوگر در ارتباط بوده است؛ همه چیز حول محور سؤظن و بدبینی به اطرافیان می‌چرخید. از آن زمان تا کنون داستان این محاکمه مرتبط با فعالیت‌های ماورایی و قضاوت در مورد آن، مصداق بارز بی‌عدالتی شناخته می‌شود. پیشینه‌ای تلخ و سیاه که به هر حال امروز همچون یک آهن‌ربا، علاقمندان و بازدیدکنندگان را به سوی این منطقه جذب می‌کند.

    محاکمه جادوگران سیلم

    اما برای درک درست آنچه واقعا در آن زمان رخ داد و شرایطی که در نهایت منجر به این اعدام‌های بی‌سابقه شد، بد نیست نگاهی به زندگی مردمان آن دوران داشته باشیم. جمعیت نیوانگلندهای آن دوره، شاید به اندازه‌ی یک استادیوم فوتبال امروزی بود. جامعه‌ای کوچک و بسته که تقریبا همگی، پروتستان‌هایی معتقد و متعصب (Puritan) بودند. آنها در این سرزمین تازه به دنبال خلوص بیشتر و وفاداری و ایمانی قوی‌تر بوده و در صدد شروع فصل تاریخی جدیدی بودند. دانستن این خصوصیات برای درک اتفاقات رخ داده، لازم و ضروری است، زیرا این باورهای متعصبانه، بیش از اندازه خطر آفرین بود. در آن زمان از «نُوا اسکوشیا» (Nova Scotia) گرفته تا قسمت‌هایی که امروزه به نام «رُد آیلند» (Rhode Island) شناخته می‌شود و از «کانِکتیکات» تا «نیوهَمپشایر» و «مِین» (Maine)، همگی به‌عنوان سرحدات نهایی شناخته شده و با سرزمین‌هایی غیر مسکونی هم‌مرز بودند. در آن زمان دولت بود و نبود، همه چیز حالتی نامطمئن داشت و قوانین شاید به آن دقت لازم تبیین نشده و چه بسی نوعی حالت انحصارگرایی نیز در وضع آنها مشاهده می‌شد.

    پیوریتان یا پروتستان‌های متعصب و معتقد

    از همان روزهای نخستین، کلنی با این عقیده شکل گرفت که ترس و وحشت همان نزدیکی کمین کرده است. آنها تصور می‌کردند ممکن است هر لحظه مورد هجوم سرخ‌پوستان قرار گیرند، سرخ‌پوستانی که از دید آنها نه مالکان واقعی این سرزمین، بلکه وحشیانی بودند که سفیدپوست‌ها را قتل عام کرده و خانه‌های آنها را به آتش می‌کشیدند. تصور آنها این بود که کافی است مدتی از خانه و خانواده دور شد تا در بازگشت با تلّی از خاکستر خانه‌ی سوخته مواجه شده و دریابید که خانواده‌تان را به اسارت برده‌اند. در یک کلام، برای آنها سرخ‌پوستان بینوا قاتلانی شرور، ورزیده و البته پرتکاپو بودند. دو جنگ متوالی با بومیان آمریکا بر سر تصاحب زمین، اوضاع را بدتر هم کرد. در این جنگ، هر خانواده نیوانگلندی کسی را از دست داده بود و این مسئله کینه و خصومت را در بین این جامعه نوپا تشدید کرد.

    در این سرزمین منزوی و دور افتاده، این مردمان بیش از حد در میان تاریکی‌ها زندگی کرده بودند، چه تاریکی‌ که دنیای اطراف‌شان را در تملک داشت و چه تاریکی تعصبات مذهبی که قلب و ذهن‌شان را به تسخیر خود درآورده بود. جایی که هر چه بیشتر به داستان‌های خرافی گوشی می‌دادی، خیالبافی‌های بیشتری می‌کردی و در نهایت چه بسی زمانی رویاها به اندازه‌ای روشن و واقعی می‌شد که ناخودآگاه رنگ واقعیت به خود گرفته و دینداری واقعی رفته‌رفته در هجوم این باورها محو می‌شد.

    خرافات در میان پیوریتان‌های نیوانگلندی

    در قرن هفدهم همه چیز رنگی از تاریکی به خود گرفته بود، آسمان تیره و تار بود، به سیاهی پر و بال قیرگون کلاغ‌ها؛ آن قدر تاریک که گاهی شب هنگام نمی‌شد مسیر درست را تشخیص داد. گویی درختان آزادانه این سو و آن سو رفته و جاده‌ها تغییر مکان می‌دادند. در این میان کلنی‌هایی که در انزوا و دورافتادگی به سر می‌بردند، بیش از پیش شکننده شده و در معرض انواع آسیب‌ها قرار می‌گرفتند. از سوی دیگر آب و هوا نیز یاری نمی‌کرد و زندگی را بر این مردمان سخت کرده بود. دوران عجیبی بود، وقتی همه چیز دست به دست هم داده و بر تاریکی دل و ذهن می‌افزود. در آن زمان تنها یک جلد کتاب در هر خانه‌ای پیدا می‌شد و آن هم کتاب مقدس بود. مردم در برابر هر مخاطره‌ای دست به دامان تثلیث مقدس بودند. به نام پدر، پسر و روح القدس، این کلامی بود که در هنگامه مشکلات بر زبان‌ها جاری می‌شد.

    محاکمه جادوگران

    در قرن هفدهم  و در میان کلنی‌نشین‌های آمریکایی، وقایع ماورالطبیعه بخشی از زندگی روزمره تلقی می‌شد، بسیاری از مردم باور داشتند شیطان در زمین حضور دارد و فعال است. این مفهوم در اروپا و در خلال قرن پانزدهم پدیدار و بعدها در میان کلنی‌نشینان آمریکای شمالی نیز منتشر شد. کشاورزان برای بهبود وضعیت کشت و کار و محصولات کشاورزی خود به انواع خاصی از جادو روی می‌آوردند. در طول زمان، ایده‌ی جادوی سفید یا همان جادوی خوب رفته‌رفته جای خود را به جادوی سیاه داد و در ادامه به فعالیت‌های جادوگری تاریک و مرتبط با شیاطین و ارواح اهریمنی تغییر شکل پیدا کرد. از سال ۱۵۶۰ تا ۱۶۷۰، به موازات گسترش چنین باورهایی، آزار و اذیت افرادی که مظنون به انجام سحر و جادو بودند نیز به امری عادی تبدیل شد.

    آتش زدن جادوگران

    در سال ۱۶۶۸، کار به جایی کشید که فردی به نام «جوزف گلنویل» (Joseph Glanvill) ادعا کرد می‌تواند ماهیت وجودی جادوگران و ارواح را در قلمروی مسائل ماورالطبیعه به اثبات برساند. گلنویل می‌گفت مردمان باهوش باید به حضور این جادوگران باور داشته باشند، چرا که اگر به این حقیقت شک کنند، نه تنها منکر وجود شیاطین شدند، بلکه قدرت خدا را نیز انکار کردند. در واقع آنچه در آن روزگار می‌گذشت، نتیجه عقاید عجیب و آمیخته با خرافات افرادی همچون گلنویل و کاتن متر (Cotten Mather) بود که سعی در اثبات حقانیت وجودی شیاطین داشتند.

    کاتن متر و جوزف گلنویل

    سمت راست: Cotten Mather- سمت چپ: joseph Glanvill

    قرن‌ها پیش، بسیاری از مسیحیان معتقد و حتی پیروان سایر ادیان و مذاهب باوری قوی به شیطان داشتند، اینکه اهریمن قادر است نیروهای خاص و شیطانی را به وجود دسته‌ای خاص از مردم اهدا کند که به‌عنوان جادوگر و ساحره شناخته شده و می‌توانستند از طریق اعمال شیطانی به باورهای مردم متدین خدشه وارد کنند. وحشت از جادوگران طی قرون ۱۳ تا ۱۶ اروپا را در نوردید. نتیجه‌ی این وحشت، قتل عام هزاران نفر به جرم انجام جادوی سیاه بود. بخش قابل توجهی از این قربانیان را زنان تشکیل می‌دادند. ماجرایی که شاهد شکلی دیگر از آن در محاکمه جادوگران سِیلِم هستیم.

    سوزاندن جادوگران

    اما سِیلِم چگونه درگیر این ماجرا شد؟ مردم خسته از جنگ‌های متوالی به این منطقه پناه آوردند، اینجا بود که ارتباطات خانوادگی شکل گرفت و سرانجام در سال ۱۶۸۹، فردی به نام «ساموئل پریش» (Samuel Parris) به‌عنوان اولین حکمران این منطقه انتخاب شد. او از حال و هوا وطبیعت محزون و افسرده‌ی قلمروی حکمرانی خود خشنود نبود. در آن زمان بسیاری از ساکنان پروتستان دهکده، این وضعیت را نتیجه فعالیت‌های شیطانی می‌دانستند.

    گردشگری وحشت

    در ژانویه سال ۱۶۹۲ «الیزابت» دختر نه ساله‌ و «اَبیگِیل» (Abigail) خواهرزاده‌ی یازده ساله‌ی جناب پریش دچار مشکلاتی جدی شدند. آنها جیغ می‌کشیدند، اشیا را به گوشه و کنار خانه پرتاب کرده و صداهای عجیب و ناخوشایندی از خود در می‌آورند، همچنین وضعیت جسمانی آنها بسیار عجیب شده بود. دکتر محلی بعد از معاینه، مسائل ماورایی را علت اصلی این وضعیت دانست. در همان زمان دختر ۱۱ ساله دیگری به نام «آن پوتنام» (Ann Putnam)، نیز وضعیتی مشابه از خود نشان داد. در ۲۹ فوریه و زیر فشار «جاناتان کوروین» (Jonathan Corwin) و «جان هاتورن» (John Hathorne) دو دادرس محلی، دختران بیچاره سرانجام سه زن را به‌عنوان عاملان اصلی این مشکل معرفی و علیه آنها اقامه دعوی کردند؛ «تیتوبا» (Tituba)، برده‌ و خدمتکار کارائیبی خانواده‌ی پریش، گدای بی‌خانمانی به نام «سارا گود» (Sarah Good) و «سارا آزبورن» (Sarah Osborne) که یک پیرزن مسن و فقیر بود.

    مورد دختران خانواده ساموئل پریش

    محاکمه جادوگران سیلم در ماساچوست

    هر سه زن دستگیر شدند و محاکمه در اول ماه مارس ۱۶۹۲ آغاز شد. «سارا آزبون» ادعای بی‌گناهی کرد، «سارا گود» نیز ادعایی مشابه را مطرح کرد، اما «تیتوبا» اعتراف کرد که شیطان به سوی او آمده و از او درخواست همکاری کرده است. او حین توضیح از سگ‌های سیاه، گربه‌های قرمز، پرندگان زرد و در نهایت مردی سیاه نام برد که از او درخواست کرده چیزی را امضا کند. او حتی اشاره کرد موقع امضا، اسامی دیگر جادوگرانی را دیده است که پیمان‌نامه‌ی فوق را با شیطان امضا کرده‌اند، جادوگرانی که قصد نابودی پروتستان‌های «سِیلِم» را داشتند. هر سه زن به زندان فرستاده شدند.

    محاکمه جادوگران در سیلم ماساچوست

    در طول ماه‌های بعد و به دنبال به بارور نشستن تخم تصورات فرامادی و ماورایی، موجی از حملات و اتهامات آغاز شد. ادعایی علیه زنی به نام «مارتا کوری» (Martha Corey) مطرح شد که عضو صادق کلیسای دهکده سِیلِم بود، این ادعا نگرانی‌ها را در میان جامعه افزیش داد، اگر مارتا یک جادوگر بود، پس هر کس دیگری نیز می‌توانست در کسوت یک ساحره ظاهر شود. بازپرس‌ها حتی از دختر ۴ ساله‌ی سارا گود نیز بازجویی کردند. سوالات در ماه آوریل وارد بُعد جدی‌تری شد، وقتی قائم مقام فرماندار، «توماس دنفورث» (Thomas Danforth) و همراهانش در جلسه‌ی استماع دادرسی حضور پیدا کردند. دوازده نفر از دهکده‌ی سِیلم و دیگر دهکده‌های ناحیه ماساچوست برای بازجویی به این جلسه احضار شده بودند.

    محاکمه ساحران و جادوگران در سیلم (سالم)

    در ۲۷ ماه می ۱۶۹۲، فرماندار وقت «ویلیام فیپس» (William Phipps) دستور برگزاری یک دادگاه ویژه برای شنیدن دفاعیات و تصمیم‌گیری نهایی را در شهرهای سافولک (Suffolk) اسکس (Essex) و کانتی میدلسکس (Middlesex) صادر کرد. اولین فردی که به این جلسه ویژه احضار شد، زنی بود به نام «بریژیت بیشاپ» (Bridget bishop)، زنی مسن که با رفتار بی‌قید و بند و البته مبادرت به شایعه‌پراکنی، در مظان اتهام قرار گرفته بود. وقتی از او پرسیده شد آیا تا به حال در زمینه‌ی سحر و جادو فعالیت کرده است یا خیر؟ او پاسخ داد همچون کودکی تازه متولد شده، پاک و بی‌گناه است. اما دفاعیات او در آن زمان چندان متقاعدکننده نبود و در نهایت او مجرم شناخته شد. در تاریخ ۱۰ ماه ژوئن، این زن به‌عنوان اولین نفر به دار مجازات آویخته شد، در محلی که بعدها «گَلوز هیل» (Gallows Hill) نام گرفت.

    مراسم اعدام بریجیت بیشاپ در گلوز هیل ماساچوست

    گلوز هیل تا تپه اعدام در ماساچوست

    ۵ روز بعد، در نامه‌ای به این دادگاه، اعلام شد این مقام دادرسی احکام خود را نه به استناد مدارک معتبر، بلکه بر پایه رویا و خیال‌پردازی صادر کرده است. در آن زمان استناد مقامات به مدارکی بود که به نام «spectral evidence» خوانده می‌شد، یعنی شاهدان شهادت می‌دادند روح فرد مظنون را در عالم رویاهای خود مشاهده کردند، در حالی که جسم او جای دیگری بوده است، ادعایی کاملا بر اساس خواب و خیال. اما مسئولان امر به این نامه و درخواست وقعی ننهاده و در ادامه ۵ نفر دیگر به دار آویخته شدند. سریال اعدام‌ها ادامه داشت، در ماه آگوست ۵ نفر، در سپتامبر ۸ نفر و در اکتبر ۳ نفر. در این زمان بود که رئیس دانشگاه هاروارد اعلام کرد بهتر است ۱۰ جادوگر فرار کنند، اما یک انسان، بی‌گناه مجازات نشود.

    دادگاه جادوگران سیلم

    فرماندار فیپس با توجه به فضای موجود و شکل گرفته پیرامون بازجویی افراد به جرم جادوگری، دستگیری‌های بعدی را ممنوع اعلام کرد، به علاوه افرادی را که به ظنّ جادوگری تحت تعقیب بودند، رها کرده و همچنین در تاریخ ۲۹ ماه اکتبر دادگاه مذکور را به حالت تعلیق درآورد. او سپس به جای این دادگاه ویژه، یک دادگاه عالی را مسئول کار کرد که اجازه نداشت بر مبنای مدارک نه چندان مستدل حکمی صادر کند. در نهایت در ماه می ۱۶۹۳، او همه‌ی کسانی را که در زندان بودند، بخشید و آزاد کرد. اما تا همینجا نیز خسارات جبران‌ناپذیری وارد شده بود. ۱۹ نفر اعدام شده و مردی ۷۱ ساله تا حد مرگ توسط فشار سنگ‌های بزرگ و سنگین شکنجه شده بود، بسیاری در زندان جان باخته و حدود ۲۰۰ نفر به اتهام ارتباط با شیطان و انجام جادوی سیاه تحت پیگرد بودند.

    دادگاه جادوگران در سیلم

    در ادامه‌ی محاکمه و اعدام‌های انجام شده که بسیاری درگیر آن بودند از جمله قاضی «ساموئل سیوال» (Samuel Sewall)، جامعه به خطا و اشتباه خود اعتراف کرد. ۱۴ ژانویه سال ۱۶۹۷، به‌عنوان روزی برای عبادت و روزه‌داری در یادبود قربانیان تراژدی سِیلِم اعلام شد. در سال ۱۷۰۲، مشخص شد این دادگاه‌ و احکام صادره‌ی آن غیر قانونی بوده است، در ۱۷۱۱، ضمن پرداخت غرامتی ۶۰۰ پوندی به وراث قربانیان از آنها اعاده‌ی حیثیت کرده و نام نیک‌شان را به آنان باز پس داد و در نهایت ۲۵۰ سال بعد از این رویداد تلخ، مقامات ماساچوست رسما از مردم بابت اتفاقات سال ۱۶۹۲ عذرخواهی کردند.

    قاضی ساموئل سیوال

    قاضی ساموئل سیوال

    در قرن بیستم، هنرمندان و دانشمندان به ماجرای سِیلِم علاقمند شده و به اشکال مختلف این علاقه را به نمایش گذاردند. نمایشنامه نویس معروف «آرتور میلر» (Arthur Miller) در نمایشی به نام «The Crucible» یا «بوته‌ی آزمایش» به این موضوع پرداخته و به صورت ضمنی و کنایه‌آمیز حوادث دوران خود را با اتفاقات روی داده در سِیلم مقایسه کرد.

    آرتور میلر و نمایش بوته آزمایش که تلویحا به ماجرای اعدام جادوگران سیلم می‌پردازد

    فرضیه‌های مختلفی به رفتار عجیب صورت گرفته در سِیلِم می‌پردازند که معتبرترین آنها از سوی روانشناسی به نام «لیندا کاپورائل» (Linnda Caporael) ارائه شد که در سال ۱۹۶۷ در مجله‌ی «ساینس» (Science) به چاپ رسید. او در فرضیه خود، رفتارهای عجیب و غیر عادی را به‌عنوان عامل اصلی این تراژدی معرفی کرد. رفتارهایی که به باور او، به دلیل ‌تأثیرات مخرب قارچ‌های سمی (Ergot Fungi) ایجاد شده بودند که در محصولاتی همچون جو چاودار، گندم و دیگر غلات یافت می‌شوند. سم‌شناسان می‌گویند استفاده از این نوع قارچ سمی در ادغام با مواد خوراکی، باعث ایجاد اسپاسم و گرفتی عضلانی، تهوع و البته وهم و خیال می‌شود. «Ergot»‌ در آب و هوای گرم و مرطوب که بی‌شباهت به مرغزارهای مردابی دهکده‌ی سِیلِم نیست، رشد و تکثیر پیدا می‌کند.

    قارچ سمی ergot

    در آگوست ۱۹۹۲ و در سیصدمین سالگرد برگزاری این محاکمه، یادبودی به قربانیان محاکمه سِیلِم اختصاص یافت. موزه‌ای در «Peabody Essex» منبعی غنی از مدارک و مستندات این محاکمه است.

    یادبود قربانیان محاکمه جادوگران در سیلم یا سالم

    موزه پیبادی اسکس و مدارک مربوط به جادوگران سالم یا سیلم

     Peabody Essex Museum

    از دیگر مکان‌های مهم در این زمینه، می‌توان به موزه‌ی ساحران شهر سِیلم اشاره کرد. در این موزه امکانات و فضای خوبی مهیا شده است تا گردشگران، خود را در حال و هوای آن روزهای تاریک و سراسر ترس و وحشت حس کنند. همچنین راهنمایان موزه شرحی از وقایع آن دوران را به همراه علل ترس مردم از جادوگران به بازدیدکنندگان ارائه می‌کنند. این موزه در همه ایام سال به استثنای روز شکرگذاری، روز کریسمس و روز جشن سال نو به روی عموم باز است. هزینه‌ی بلیط ورودی برای افراد بزرگسال ۱۱ و برای کودکان ۸ دلار است.

    موزه ساحران در شهر سِیلِم (سالم) ایالت ماساچوست

    گردشگری وحشت

    خانه قاضی و بازپرس این محاکمه تاریخی «جاناتان کوروین» دیگر جاذبه توریستی این شهر است که همچنان پابرجا مانده و معماری آن مثالی خوب از معماری قرن هفدهم است. بلیط ورودی برای بزرگسالان ۱۰ و برای کودکان ۷ تا ۱۴ سال ۶/۲۵ دلار است.

    خانه ساحره در سیلم- سالم

    به هر حال سلیم، امروزه به شکلی دیگر در مرکز توجه قرار دارد. در این شهر، تخته سنگ‌هایی ساده جلب توجه می‌کنند، سنگ‌هایی که نام متوفی، سال تولد و مرگ و در نهایت علت فوت آنها نوشته شده است، قربانیانی که همگی ناعادلانه به دار مجازات آویخته شدند.

    هالووین از جمله اوقات سال است که این شهر دیگر بار با حضور جادو و جادوگران و ساحران جان می‌گیرد.

    یادبود قربانیان محاکمه ساحران در شهر سیلم- سالم

    گردشگری وحشت

    گردشگری وحشت

    یادبود قربانیان محاکمه ساحران در شهر سیلم- سالم

    یادبود قربانیان محاکمه ساحران در شهر سیلم- سالم

  • دانلود و پخش آنلاین مستند جدید «هری پاتر – تاریخ جادو» – اختصاصی دمنتور

    دانلود و پخش آنلاین مستند جدید «هری پاتر – تاریخ جادو» – اختصاصی دمنتور

    چند روز گذشته به شما گفتیم که شبکه‌ی انگلیسی BBC Two مستندی کاملا جدید و یک ساعته از جی.کی.رولینگ و هری پاتر در رابطه با ریشه‌های تاریخی جادویی استفاده شده در این مجموعه داستان آماده و پخش کرده است. این مستند با محوریت نمایشگاه تاریخ جادوی هری پاتر که اخیرا در کتابخانه‌ی بریتانیا افتتاح شده تهیه گردید و به مناسبت بیستمین سالگرد انتشار هری پاتر و سنگ جادو پخش شد.

    حالا این فیلم مستند را با تمام کیفیت‌های موجود و یا حتی برای پخش آنلاین از کانال دمنتور در سایت آپارات می‌توانید مشاهده و دریافت کنید. خلاصه‌ی رسمی این فیلم مستند را در ادامه می‌توانید مطالعه کنید و بعد از آن هم لینک‌های دانلود و پخش آنلاین قرار داده شده‌اند. جهت دریافت زیرنویس فارسی این فیلم مستند، اینجا را کلیک کنید.

    ۲۰ سال از تاثیر اولین جادوی جی.کی.رولینگ بر خوانندگان جهانی‌اش برای کتاب هری پاتر و سنگ جادو می‌گذرد. اما خلاقیت‌های فوق‌العاده‌ی رولینگ، همگی براساس خیال او نبودند.

    به دنبال برگزاری نمایشگاه هری پاتر: تاریخ جادو، جی.کی.رولینگ به پشت صحنه‌ی کتابخانه‌ی بریتانیا وارد می‌شود و با رونوشت‌هایی حقیقی از دنیای فانتزی خود رودررو می‌گردد. از مهرگیاه‌های جیغ جیغو تا افسون‌های نامرئی کننده‌ی دوره‌ی ملکه الیزابت و استخوان‌های پیش‌گویی مرموز چین باستان و جستجوی واقعی برای یافتن سنگ جادو. همه‌ی اینها شروعی گرم، جذاب و مبتکرانه به گوشه‌ای از جادویی‌ترین نقاط دنیا هستند. از چوب‌دستی‌سازان جادویی در جنگل‌های انگلستان گرفته تا جادوی گیج‌کننده‌ی بسکستل در کورن‌وال انگلستان.

    در این فیلم، بازیگران هری پاتر بخش‌هایی از کتاب‌ها را برای شما خواهند خواند. این بازیگران عبارتند از دیوید تیولس (بازیگر پروفسور لوپین)، ایوانا لینچ (بازیگر لونا لاوگود)، وارویک دیویس (بازیگر پروفسور فلیت‌ویک)، میریام مارگولیس (بازیگر پروفسور اسپراوت) و مارک ویلیامز (بازیگر آرتور ویزلی). علاوه بر این جیم کی، طراح کتاب‌های رولینگ را خواهیم دید که تصویر سازی دنیای جادویی را برای ما روشن خواهد کرد. صداگذار این مستند ایملدا استاونتون (بازیگر پروفسور آمبریج) می‌باشد.

    مدت: ۵۷ دقیقه
    تولیدکننده: جنت لی
    کارگردان: جودو هو

    دانلود فیلم مستند «هری پاتر: تاریخ جادو»

    در ادامه‌ی همین پست این مستند را بصورت آنلاین می‌توانید مشاهده کنید. جهت دریافت زیرنویس فارسی این فیلم مستند، اینجا را کلیک کنید.

    اختصاصی دمنتور

  • پشت‌صحنه‌های دیده نشده از فیلم‌های هری پاتر امشب در BBC Two

    پشت‌صحنه‌های دیده نشده از فیلم‌های هری پاتر امشب در BBC Two

    امشب درست قبل از پخش مستند «هری پاتر: تاریخ جادو»، شبکه‌ی BBC Two قصد دارد به مدت نیم ساعت برنامه‌ای دیگر به نام «تصاویر سخن‌گو – هری پاتر» پخش کند که مربوط به تولید هشت فیلم هری پاتر می‌شود. BBC اعلام کرده در این برنامه، تصاویری بسیار نادر از پشت صحنه‌ی فیلم‌ها به همراه مصاحبه با بازیگران و جی.کی.رولینگ پخش خواهد شد.

    برنامه‌ی مذکور (Talking Pictures – Harry Potter) امشب قبل از مستند و در ساعت ۱۱ شب به وقت ایران (۲۰:۳۰ به وقت لندن) از BBC Two پخش خواهد شد. بعد از این برنامه، مستند یک ساعته و جدید «هری پاتر: تاریخ جادو» پخش می‌شود. پخش زنده این شبکه را از این لینک می‌توانید ببینید.

    قبلا گفته بودیم شبکه تلویزیونی BBC Two انگلستان، قرار است ۶ آبان مستند جدیدی از هری پاتر همراه مصاحبه با جی.کی.رولینگ را پخش کند. این مستند با محوریت نمایشگاه تاریخ جادوی هری پاتر که اخیرا در کتابخانه‌ی بریتانیا افتتاح شده و به مناسبت بیستمین سالگرد انتشار هری پاتر و سنگ جادو پخش خواهد شد. این مستند یک ساعته، روز شنبه ۶ آبان ساعت ۲۱ به وقت انگلیس (۲۳:۳۰ به وقت تهران) از شبکه محلی BBC Two پخش خواهد شد.

  • کیت هرینگتون، ستاره‌ی «بازی و تاج و تخت» از عشق خود به هری پاتر و رولینگ گفت

    کیت هرینگتون، ستاره‌ی «بازی و تاج و تخت» از عشق خود به هری پاتر و رولینگ گفت

    ستاره‌ی مجموعه‌ی تلویزیونی «بازی تاج و تخت» یا همان Game of Thrones، بازیگر نقش جان اسنو، کیت هرینگتون در مصاحبه‌ای جدید علاقه‌ی شدید خود به دنیای جادویی هری پاتر و نویسنده‌ی آن را فاش کرد. این مصاحبه که در حاشیه‌ی برنامه‌های تبلیغاتی فصل جدید این مجموعه‌ی تلویزیونی انجام شد، در مقطعی از گفتگو صحبت را به هاگوارتز و هری پاتر کشاند. هرینگتون حتی اظهار علاقه نسبت به حضور در مجموعه‌ی جدید سینمایی «جانوران شگفت‌انگیز» کرد.

    علاقه‌ی شدید یا مهارت خاصی به چیزی داری که تا حالا مخفی نگهش داشته باشی و مطرح نشده باشه؟
    هری پاتر. توی هری پاتر خیلی چیزها سرم میشه.

    چه گروهی هستی؟
    مسلما گریفیندور. هیچ کس نمیخواد هافلپافی باشه، ریونکلا هم که حوصله‌سر بره، همون طور که همه میدونن اسلیترین هم که پر از روانیه.

    تا حالا با جی.کی.رولینگ ملاقاتی داشتی؟
    نه، ولی خیلی دوست دارم ببینمش. بی‌نهایت این زن رو تحسین میکنم. به نظرم انسان شگفت‌انگیزی هست.

    شاید پس دلت بخواد که برای فیلم‌های جانوران شگفت‌انگیز اقدام کنی.
    همین‌جا میگم که عاشق اینم که توی اون فیلم‌ها نقشی بازی کنم.

    شخصیت ایده‌آلت در دنیای هری پاتر چه کسی هست؟
    نمیدونم که دلم بخواد شخصیت منفی یا مثبتی داشته باشم. فقط میدونم که میخوام چوبدستی به دست بگیرم. دقیقا میدونم که چطوری باید چوبدستی رو به دست گرفت، دقیقا همون مدلی که رلف فاینس (بازیگر لرد ولدمورت) دستش میگرفت. منم همون کارو میکنم.

    ضمنا چند روز گذشته مطلب جالبی با عنوان «معرفی ۱۴ بازیگر هری پاتر که در سریال «بازی تاج و تخت» ایفای نقش کردند» منتشر کردیم که از اینجا می‌توانید مطالعه کنید.

  • تاریخ جادو در ایران: وزارت سحر و جادوی تهران دقیقا کجاست؟

    تاریخ جادو در ایران: وزارت سحر و جادوی تهران دقیقا کجاست؟

    توجه: چیزی به اسم جادو وجود ندارد و این مطلب صرفا برای سرگرمی شما به نگارش درآمده است. لطفا دیدگاه‌هایی که برای این مطلب توسط برخی افراد ثبت شده را نادیده بگیرید و در صورت نیاز به صحبت با مشاور یا روان‌درمان‌گر از این لینک استفاده کنید.

    هفته نامه چلچراغ – محمدسوری: اگر مثل هر آدم سالم و طبیعی دیگری، هری پاتر خوانده باشید، احتمالا یک جایی وسط ماجراهای هری با اژدهای شاخدم مجارستانی و کلاس‌های تغییر شکل پروفسور مک‌گونگال، از خودتان پرسیده‌اید که آیا ایران هم مدرسه آموزش جادوگری دارد یا نه؟ خود جی کی رولینگ که در کتاب «کوییدیچ در گذر زمان»، غیرمستقیم اشاره کرده لااقل وزارت جادوگری را در ایران داریم و تازه، جای جاروی پرنده، این دور و اطراف قالیچه پرنده پیدا می‌شود.

    این‌که وزارت سحر و جادوی ایران در یافت‌آباد است یا تهرانپارس؛ البته پرسش معقولی است که بماند برای یک وقت دیگر. محل مدرسه علوم و فنون جادویی ایران هم که به لطف ارتفاعات و جغرافیای متنوع کشور خیلی جاها می‌تواند باشد. ولی اصلا بیایید کمی عمقی‌تر به قضیه نگاه کنیم و ببینیم که آیا سابقه‌ای از جادو و جادوگری در ایران هست؟

    پس لازم است در تاریخ ایران برگردیم به عقب. راستش سخت می‌شود جادو پیدا کرد و منابعمان برای مطالعه بسیار محدود و ناقص است؛ هرچند که باید گفت خود کلمه جادو در انگلیسی (magic) از کلمه یونانی مگیا (Mageia) آمده است.

    درباره جادوی این دوران، هم منابع زیادی داریم و هم تنوع خوبی. منابع شامل کتاب‌هایی مثل مقدمه ابن خلدون، غایه‌الحکیم از (احتمالا) ابوالقاسم مجریطی، رسائل اخوان‌الصفا، خواص‌الحروف ابن مسره، آثار کیمیاگری از افرادی مثل جابربن حیان و خیلی کتاب‌ها و رسایل دیگر می‌شوند. اخوان‌الصفا بین این‌ها مخصوصا خیلی مدیون ایرانی‌هاست.

    کسی درست نمی‌داند این جماعت از کجا پیدایشان شد و اصالتا اهل کجا بودند، ولی می‌دانیم که در عراق و بصره و در حوالی قرن چهارم‌ه.ق فعالیت داشتند، اسماعیلی بودند و ایرانیان زیادی مثل ابوحیان توحیدی از اعضای بلندمرتبه ایشان بودند. بااین‌حال، به دلایل مرموزی، سلسله مراتب و تشکیلات و اسم و رسم اعضای اخوان‌الصفا از جماعت ماگل و غیرجادوگر مخفی نگاه داشته می‌شد. همین اخوانیان بودند که دایره‌المعارف بزرگی در ۵۲ رساله نوشتند که از قضا در بعضی‌هاشان به جادو هم اشاراتی شده و اصلا یکی‌شان اختصاص به جادو دارد و بخش زیادی از اطلاعات ما درباره این دست از جادوها از این‌جا می‌آید.

    انواع جادو هم خیلی گسترده است: شعبده، طلسم و حقه، تردستی و فال، تعبیر خواب و کف‌بینی و اختربینی و جادوی مربعات و حروف و البته کیمیاگری. هرکدام از این‌ها به‌تنهایی می‌توانند یک واحد درسی هاگوارتز ایرانی باشند، در این‌جا اما فقط جذاب‌ترینشان را – برخلاف قانون رازداری بین‌المللی جادوگران- به اختصار برایتان معرفی می‌کنیم.

    علم حروف، شاخه‌ای از علوم جادویی شرقی است که به آن سیمیا هم می‌گویند. (این اسم دومش از واژه یونانی σημείο یا Semion به معنی sign یا نشانه آمده است.)

    علم‌حروف از این جهت در شرق متولد شد که برای متکلمین زبان‌های عربی و فارسی، سخنوری و کتابت اموری مهم بوده‌اند. به همین خاطر، برای حروف نقش و خاصیت جادویی در نظر گرفته‌اند. یعنی به عقیده برادران عزیز اخوان‌الصفا و جناب مجریطی و ابن مسره و باقی رفقا، کلمات تنها نماینده و نمایاننده اشیا و مفاهیم نیستند، بلکه منعکس‌کننده ماهیت و جوهر آن‌ها هستند، یا حتی فراتر از این، اسم هر شیء، دربردارنده حقیقت و ماهیت وجودی آن شیء و خود جوهر آن است و با شناخت اسم هر شیء، می‌توان روی وجود و ذاتش حکم راند. (اگر یاد سری دریازمین از اورسلا لگویین افتادید، درود بر سلیقه کتاب خواندنتان.)

    وزارت سحر و جادو دقیقا کجاست؟

    از این‌جاست که به سیستم‌های مطالعه حروف و کلمات و خواص جادویی آن‌ها توسط اندیشمندان مختلف می‌رسیم. عده‌ای ۲۸ حرف عربی را به چهار عنصر ارسطویی (آب و خاک و آتش و هوا) تقسیم کردند و برای هر هفت حرف، یک طبع یا مزاج (سرد و گرم و خشک و مرطوب) در نظر گرفتند. عده‌ای دیگر برای حروف، ارزش عددی قائل شدند و سیستم جفر یا همان ابجد به وجود آمد.

    یک عده هم که کمی خوشحال‌تر بودند، به این نتیجه رسیدند که چون نام حقیقی هر چیزی، دربردارنده ذات و حقیقت آن شیء است، پس به جای مطالعه خود مواد برای شناختن ساختارشان، باید اسم آن‌ها را مطالعه کرد، و درنتیجه چیزی به اسم علم‌المیزان به وجود آمد که کارش چسباندن سیمیا به کیمیا بود و شناسایی مواد شیمیایی، نه از روی خودشان، که از روی اسمشان.

    مخلص کلام این‌که در هاگوارتز ایرانی، شاید روی چوب جارو ننشینید و با مدیومی مثل چوب‌دستی جادو نکنید، ولی عوضش خواص حروف را یاد می‌گیرید تا با داد زدن سر صندلی‌تان یا نوشتن تعویذ و وردی روی دسته‌اش، تبدیلش کنید به هرچیزی که دلتان می‌خواهد.

    فریب ذهن را یاد می‌گیرید و طلسم‌سازی را. آینده‌بینی از روی صور فلکی را می‌آموزید و ساخت معجون‌های جادویی و تبدیل مس به طلا را، و شاید در این‌جا متوجه شده باشید مدرسه علوم و فنون جادوگری ایران نباید آن‌چنان فرقی هم با مال بریتانیا داشته باشد. دلیلش شاید این باشد که رولینگ نه فقط از جادوهای غربی قرون وسطایی، که از جادوهای شرقی و حتی آمریکای لاتین هم زیاد گرته‌برداری کرده، ولی به‌هرحال، منتظر نامه هاگوارتزتان باشید، حتی اگر از سنتان گذشته است. این‌جا ایران است، کاملا ممکن است نامه‌تان جایی گم و گور شده باشد و حالا توی بایگانی دفتردار پیری خاک می‌خورد.

  • ردپای آراگوگ، عنکبوت غول پیکر هری پاتر در شهر کرمان

    ردپای آراگوگ، عنکبوت غول پیکر هری پاتر در شهر کرمان

    به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از لایو ساینس، به گفته علیرضا زمانی از محققان دانشگاه تهران، عنکبوت خیالی مجموعه هری پاتر که آراگوگ نام دارد، بر اساس آناتومی عنکبوت‌های گرگی ساخته شده است.

    به گفته وی، شباهت بسیار زیادی بین گونه جدید کشف شده با عنکبوت خیالی این مجموعه از فیلم‌ها وجود دارد و از آنجا که زمان کشف این گونه جالب متقارن با بیستمین سالگرد ساخت مجموعه فیلم‌های هری پاتر بوده است، محققان دانشگاه تهران تصمیم گرفتند این گونه را آراگوگ بنامند.

    این گونه جدید که یک عنکبوت ماده است، توسط علیرضا نادری در یک منطقه کوهستانی در استان کرمان واقع در جنوب شرقی ایران کشف و Lycosa aragog نام‌گذاری شد. بدن این عنکبوت بدون احتساب پاها، ۲٫۶ سانتیمتر طول دارد و قسمت بالای بدن آن توسط دو ردیف موی سیاه و سه ردیف موی سفید پوشیده شده است.

    روی اندام‌های جانبی دهان جانور توسط ردیف‌هایی از موهای سیاه پوشیده شده است که ظاهری گیرا به آن می‌دهد. همچنین زیر شکم آن نیز از موهای سیاه و سفید پوشیده است.

    به گفته محققان، این عنکبوت تار نمی‌تند و روزها را در مخفی‌گاه خود سپری می‌کند، اما شب‌ها به شکار می‌رود. این عنکبوت‌ها در مقایسه با سایر انواع عنکبوت‌ها از قوه بینایی خوبی برخوردارند و هشت چشم دارند که چهارتای آن‌ها دارای پرده درخشانی در پشت شبکیه هستند. پس از تابش پرتوهای نور به چشم، این پرده درخشان پرتوها را روی شبکیه بازتاب می‌دهد و موجب درخشش چشم‌ها در تاریکی می‌شود. این پدیده شباهت زیادی به چشمان گربه دارد. این عنکبوت‌ها حدود سه سال عمر می‌کنند و تخم‌هایشان را درون بدن خود حمل می‌کنند. پس از تولد نوزادان، مادر آن‌ها را در پشت خود حمل می‌کند و گاهی آن‌ها را زیر نور آفتاب رها می‌کنند تا بهتر رشد کنند. مادر مسئولیت تغذیه فرزندان خود را برای چند هفته پس از تولد به عهده می‌گیرد.

    گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Zootaxa منتشر شده است.

  • نام طرفداران «هری پاتر» در گینس ثبت شد

    نام طرفداران «هری پاتر» در گینس ثبت شد

    تجمع چندصد تن از هواداران کتاب‌های «هری پاتر» به مناسبت بیستمین سالگرد انتشار اولین جلد از این هفت‌پانه پرفروش، در کتاب رکوردهای جهانی گینس به ثبت رسید.

    «گاردین» نوشت: حدود ۷۰۰ دانش‌آموز با لباس «هری پاتر» در جشن ۲۰ سالگی «هری پاتر» شرکت کردند و رکورد جدیدی را در زمینه تجمع افراد با لباس این پسرک جادوگر در کتاب رکوردهای جهانی گینس به ثبت رساندند.

    در این مراسم که به مناسبت بیستمین سالگرد انتشار اولین نسخه «هری پاتر و سنگ جادو» برگزار شد، ۶۷۶ کودک و نوجوان با شنل‌های مشکی، عینک‌ گرد، کروات زرد و قرمز، نشان صاعقه‌ای روی پشانی و عصای جادوگری در دست، خود را به شمایل قهرمان نوجوان کتاب‌های «جی.کی رولینگ» درآوردند و در اسمیت‌هیل گرد هم جمع شدند.

    در گردهمایی «هری پاتر»ی قبلی که روز پنجم مارس ۲۰۱۵ برگزار شد، ۵۲۱ نفر در مدرسه «هورشام» ساسکس شرکت داشتند.

    به هر یک از شرکت‌کنندگان در جشن تولد ۲۰ سالگی «هری پاتر»، یک نسخه از کتاب «هری پاتر و سنگ جادو» اهدا شد.

    »هری‌پاتر و سنگ جادو» در سال ۱۹۹۷ به چاپ رسید و پس از آن شش قسمت بعدی رمان‌های «رولینگ» با موفقیتی روزافزون روانه بازار کتاب شدند. «بلومزبری» ناشر کتاب‌های «هری پاتر»، فروش جهانی این رمان‌ها را تاکنون ۴۵۰ میلیون نسخه اعلام کرده است. رمان‌های مشهور «رولینگ» تاکنون به ۷۹ زبان دنیا ترجمه شده‌اند.

    اقتباس سینمایی این هفت اثر در قالب هشت فیلم با بازی «دنیل رادکلیف» و «اما واتسون» نیز در فروش بالای این کتاب‌ها بی‌تاثیر نبوده است. از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۱ هشت فیلم «هری پاتر و سنگ جادو»، «هری پاتر و تالار اسرار»، «هری پاتر و زندانی آزکابان»، «هری پاتر و جام آتش»، «هری پاتر و محفل ققنوس»، «هری پاتر و شاهزاده دورگه» و «هری پاتر و یادگاران مرگ – قسمت اول و دوم» در سینماهای جهان اکران شدند و به فروشی بالغ بر هشت میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار دست یافتند.

    منبع: خبرگزاری ایسنا

  • وارنربراز فیلم غیر رسمی «ولدمورت: ریشه‌ی وارث» را تایید کرد

    وارنربراز فیلم غیر رسمی «ولدمورت: ریشه‌ی وارث» را تایید کرد

    اخیرا تریلری از یک فیلم غیر رسمی ساخته شده توسط طرفدارها به عنوان پیش درآمدی بر هری پاتر در اینترنت منتشر شده که بسیار سر و صدا به پا کرده و چند میلیون هم در یوتوب مشاهده شده است. سازندگان فیلم سینمایی «ریشه‌ی وارث» (Origins of The Heir) داستان خود را با وارنربراز در میان گذاشته‌اند و تاییدیه آنها را گرفته‌اند تا جلوی نقض کپی رایت را بگیرند. فیلم آنها داستان تام مارولو ریدل یا همان لرد ولدمورت را بیان می‌کند.

    این فیلم غیر رسمی قرار است بصورت اینترنتی در یوتوب پخش شود و از مدتها قبل هم خبر ساختن آن مطرح شده بود ولی به خاطر کپی رایت، احساس میشد که این اتفاق رخ ندهد. حالا وارنربراز با تاییدی که انجام داد، پخش این فیلم ممکن شده است. این فیلم تا زمانی اجازه‌ی پخش دارد که از اجرای خود هیچ درآمدی کسب نکند و تماشاگران بصورت رایگان بتوانند آن را ببینند، در غیر این صورت کپی رایت وارنربراز نقض خواهد شد.

    توجه داشته باشید که این یک پیش درآمد واقعی از هری پاتر نیست و تایید وارنربراز به معنی تایید محتوا، بازیگران، داستان و… فیلم نیست. این داستان هیچ ارتباطی به قصه‌های جی.کی.رولینگ ندارد و کاملا ساخته و پراخته‌ی ذهن طرفدارانِ سازنده‌ی آن است. برای همین اخبار این فیلم زیاد در دمنتور پیگیری و اعلام نخواهد شد. اما مسلما به محض شروع پخش، شما را هم در جریان خواهیم گذاشت.

    در ادمه می‌توانید تریلر این فیلم را از کانال آپارات دمنتور مشاهده کنید.

  • سکانس معروف فیلم هری پاتر روی اسکناس ۱۰ پوندی جدید اسکاتلند

    سکانس معروف فیلم هری پاتر روی اسکناس ۱۰ پوندی جدید اسکاتلند

    بانک مرکزی اسکاتلند در حالی از جدیدترین اسکناس ۱۰ پوندی خود رونمایی کرده که تصویر پشت این اسکناس توجه بسیاری از طرفداران “هری پاتر” را به خود جلب کرده است.

    به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اینترنتی سان؛ تصویر پشت اسکناس جدید ۱۰ پوندی اسکاتلند، نمایی از پل راه آهن “گلنفینان” و یک لوکوموتیو در حال حرکت روی آن است که سکانسی معروف در چهار قسمت از فیلم هری پاتر محسوب می‌شود.

    تصویر روی این اسکناس، پرتره‌ای از “سر والتر اسکات “، رمان نویس و شاعر معروف اسکاتلندی است که در کنار نمایی از ساختمان مرکزی ادینبورگ نقش بسته است.

    از دیگر مشخصات این اسکناس می‌توان به جنس پلاستیکی، جوهر فلزی که با تکان دادن اسکناس تغییر رنگ می‌دهد و نوار ضد جعل در بافت اسکناس اشاره کرد.

    اسکناس ۵  و ۱۰ پوندی اخیرا وارد چرخه پولی اسکاتلند شده و قرار است تا سال ۲۰۲۰ از اسکناس ۲۰ پوندی نیز رونمایی شود.

  • توئیت جالب رولینگ در تمسخر رئیس جمهور امریکا

    توئیت جالب رولینگ در تمسخر رئیس جمهور امریکا

    جی‌.‌کی‌. رولینگ با انتشار پستی در صفحه توئیتر خود، پیام توئیتری عجیب رئیس‌جمهور آمریکا درخصوص عملکرد عالی ستاد انتخاباتی‌اش را به تمسخر گرفت.

    به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان؛ «جی‌.‌کی‌. رولینگ»، نویسنده مجموعه کتاب‌های «هری پاتر»، با انتشار پستی جالب در صفحه توئیتر خود، پیام توئیتری عجیب «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا، را درخصوص عملکرد عالی ستاد انتخاباتی‌اش به تمسخر گرفت.

    دونالد ترامپ در نخستین ساعات روز چهارشنبه، در صفحه توئیتر خود نوشته بود: داستان روسیه-ترامپ بهانه‌ای برای دموکرات‌ها بود تا شکست خود را در انتخابات توجیه کنند. شاید ترامپ در این رقابت‌ها عملکرد بسیار خوبی داشت؟

     

    چند ساعت پس از انتشار این پست بود که نویسنده مجموعه کتاب‌های هری پاتر در پیامی توئیتری، ترامپ را به‌دلیل آنکه خود را با عنوان «سوم شخص» خطاب کرده بود، به تمسخر گرفت.

    جی‌. کی‌. رولینگ در صفحه توئیتر خود نوشت: دلم می‌خواهد بدانم آیا ترامپ وقتی که تنهاست نیز با خودش به صورت سوم شخص حرف می‌زند یا نه.

    پس از آن بود که دیگر کاربران اینترنتی نیز با به اشتراک گذاشتن پست‌های بسیار جالبی، به تمسخر ترامپ پرداختند.

  • گرامیداشت ۱۲ اردیبهشت: نوزدهمین سالگرد نبرد بزرگ هاگوارتز و پایان جنگ دوم دنیای جادویی

    گرامیداشت ۱۲ اردیبهشت: نوزدهمین سالگرد نبرد بزرگ هاگوارتز و پایان جنگ دوم دنیای جادویی

    امروز ۱۹مین سالگرد نبرد هاگوارتز است. سالروز شکست لرد سیاه توسط پسری که زنده ماند.

    نبرد هاگوارتز یا نبرد نهایی، یکی از مهمترین جنگ‌های دنیای جادوگران بود. این اتفاق در تاریخ ۲ می ۱۹۹۸ (۱۲ اردیبهشت ۱۳۷۷) در محل مدرسه علوم و فنون جادوگری هاگوارتز رخ داد. طی این نبرد، لرد ولدمورت متوجه حضور هری پاتر در محل قلعه شد و نبرد بزرگی بین دو طرف در گرفت.

    نتیجه نبرد به پیروزی محفل ققنوس منجر شد و دومین جنگ دنیای جادویی با شکست لرد ولدمورت و مرگ خوارانش به پایان رسید.

    در چنین روزی بود که جامعه جادوگری کنار هم قرار گرفتند و مقابل نیروی ظالم ایستادند. این حرکت به دنیا نشان داد که وقتی مردم در دورانی تاریک با هم متحد شوند، روبروی سختی ها قرار بگیرند و بین انتخاب درست و راحت، درست را برگزینند، ناممکن، ممکن می شود. علاوه بر این به همه ما نشان داد که عشق، قدرتمندترین سلاح هاست.

    طی این نبرد افراد زیادی کشته شدند. از جمله فرد ویزلی، ریموس لوپین، نیمفادورا تانکس، لاوندر براون، سوروس اسنیپ، کالین کریوی و بسیاری دیگر. از طرف مقابل هم لرد ولدمورت، بلاتریکس لسترنج، نگینی، وینسنت کراب و افرادی دیگر کشته شدند.

  • خانم رولینگ عزیز، بخاطر کتابفروشی‌ها هم که شده، لطفا دوباره قلم و کاغذ را اولویت خود قرار بده

    خانم رولینگ عزیز، بخاطر کتابفروشی‌ها هم که شده، لطفا دوباره قلم و کاغذ را اولویت خود قرار بده

    در این بخش نقدی نسبت به انتشار سه کتاب جدید پاترمور توسط جی.کی.رولینگ را از سایت Hypable نوشته‌ی ماراما وایت و با ترجمه «علی کاغذگران» برای دمنتور، می‌توانید مطالعه کنید.

    من نمی گویم جی.کی.رولینگ می تواند به تنهایی تجارت کتابفروش های مستقل را زنده نگاه دارد، اما خب تقریبا منظورم هم همین است.

    این مقاله، در جواب خبر انتشار سه کتاب الکترونیکی جدید مرتبط با هری پاتر در سایت پاترمور است.

    هری پاتر خیلی بیشتر از داستان یک جادوگر نوجوان بود.

    مجموعه رمان جادویی جی.کی.رولینگ زمانی منتشر شد که آینده کتاب‌های چاپی کاملا نامشخص بود. با هجوم تکنولوژی‌های جدید راه‌های جدید و بی‌شماری برای سرگرمی مردم به وجود آمد. و در دهه ۹۰ و ۰۰ میلادی شاهد نسل اول تلفن‌های هوشمند و کتاب خوان‌های الکترونیکی بودیم.

    هری پاتر به طور گسترده به عنوان معلم چند نسل برای خواندن رمان های تخیلی شناخته شد، ولی هر جلد از کتاب‌های این هفتگانه، درآمد قابل توجه و افزایش تبلیغاتی مضاعفی برای کتابفروشی‌های مستقل که در آن زمان در حال نابودی بودند، در بر داشت، .

    هنگامی که «شاهزاده دورگه» در سال ۲۰۰۵ منتشر شد، سایت SFGate با شادمانی اعلام کرد که ۲۰% به درآمد کتابفروشی‌های مستقل در منطقه خلیج سان فرانسیسکو اضافه شده است، و این فقط یکی از هزاران نمونه است.

    همانطور که همه چیز به پایان می‌رسد، مجموعه هری پاتر نیز به پایان رسید. در طی ۱۰ سال بعد نه تنها کتابفروشی‌های مستقل، بلکه برخی کتابفروشی‌های زنجیره‌ای غول پیکر را در سال ۲۰۱۱ نیز از دست دادیم. (۴ سال پس از انتشار آخرین کتاب از مجموعه هری پاتر)

    اما ناگهان پرتویی از روشنایی ظاهر شد: انتشار «هری پاتر و فرزند نفرین شده»، نسخه ویژه تمرینی نمایشنامه برگرفته از تئاتر لندنی با همان نام، که باعث هجوم دوباره خوانندگان به کتابفروشی‌ها و جشن‌های شبانه انتشار کتاب شد.

    جای تعجب نیست که با توجه به جمعیت ناشران دارای حق امتیاز، این نمایشنامه رکورد های فروش را شکست و فروشگاه بارنز و نوبل و واتراستونز آن را پرفروش ترین کتاب سال خود عنوان کردند.

    باید اعتراف کنیم که تعداد کتاب‌های کمی هستند که شوق طرفداران را این چنین بر می‌انگیزند. و با وجود موج شگفت‌آور از واکنش‌ها به این اتفاق، تقریبا معجزه است که یک کتاب چنین شور و هیجانی را که معمولا در کنسرت‌ها و مراسم ملاقات با افراد مشهور دیده می‌شود، در مردم برانگیزد.

    آیا فوق العاده نیست که در سال ۲۰۱۶، تقریبا ۱۰ سال پس از انتشار آخرین رمان هری پاتر، باز هم طرفداران این مجموعه به کتابفروشی ها بروند، آن هم در نیمه شب، تا به نسخه فیزیکی فصل بعدی زندگی هری دست پیدا کنند؟ مطمئنم که چنین است.

    با یک شب فروش، مشکل کتابفروشی‌ها حل نخواهد شد. اما ادامه دادن به انتشار داستان‌های هری پاتر به صورت کتاب فیزیکی (مثل فیلمنامه جانوران شگفت انگیز و زیستگاه آن ها، که قرار است اینطور باشد) قطعا به کسی آسیب نمی‌زند.

    و این دلیل ایجاد حس ناامیدی در من پس از شنیدن خبر انتشار ۳ کتاب جدید فقط به صورت ای-بوک و از طریق وبسایت پاترمور است.

    هنوز باور دارم که انتشار اطلاعات جدید درباره دنیای جادویی به این شکل درست نیست، اما ناامیدی من به دلیل طرز بیان داستان، از این هم شدید تر می شود.

    چه به قصد یا از روی اتفاق، جی.کی.رولینگ نقش اساسی‌ای در جذاب کردن دوباره کتاب ها و وادار کردن مردم به سر زدن به کتابفروشی ها ایفا کرده است و استقبال شدید او از این کتاب های الکترونیکی جدید قلبم را شکست. زیرا اگر رولینگ از فروش فیزیکی کتاب‌ها پشتیبانی نکند، چه کسی خواهد کرد؟

    قطعا ما هنوز نمی‌دانیم که دلیل این تصمیم چیست. و برخلاف کتاب‌های درسی قبلی هاگوارتز، هیچ بخشی از درآمد این کتاب‌ها به خیریه ها نمی رسد، و شاید این فقط تلاشی اقتصادی برای زنده نگه داشتن پاترمور است.

    زیرا این فقط یک راه تفننی برای قرار دادن داستان های جدید هری پاتری پشت یک دیوار مالی از طریق سایت پاترمور است، و این اتفاقی بسیار ناخوشایند به نظر می‌رسد.

    این یک استراتژی بی نقص اقتصادی است. جی.کی.رولینگ حق دارد که با مالکیت‌هایش هر کاری که می‌خواهد بکند. بخشی از من به خاطر انتشار اطلاعات جدید هری پاتری خوشحال است، و اینکه می‌توانم داستان های جالب و جدیدی را در دنیای مورد علاقه‌ام تجربه کنم. این تقریبا چیزی شبیه به دنیای بی پایان استار وارز یا سیلیماریون است.

    اما بخش دیگری از من احساس می‌کند که هری پاتر اساسا به حد متوسط چیزی که تصور می‌شد تبدیل شده است. هیچکدام از فیلم‌ها، متن های اینترنتی، ای-بوک ها و رمان‌ها و فیلم‌ها و پیش‌درآمد‌های آن‌ها، حس هری پاتر «واقعی» را برای من القا نمی کنند. و من به عنوان یک طرفدار کتاب‌های هری پاتر، برای خودم سخت می‌دانم که با محتوایی که حتی در قالب قبلی هم نیست، مقابله کنم.

    این تقریبا یک حرکت احمقانه است (ببخشید، می‌دانم که او #ملکه است، ولی چاره‌ی دیگری ندارم!) که صنعتی را که ذاتا عامل موفقیت او بود، کنار بگذارد و هنوز هم او با هر حرکت دیگری می تواند پیشرفت کند.

    پس این درخواست من به جی.کی.رولینگ است: هر چه دوست داری بنویس. این دنیای توست. و من واقعا خوشحالم که تکه جدیدی از دنیای جادویی را به ما هدیه می‌کنی. اما لطفا هری پاتر را از دنیای ادبیات چاپی جدا نکن. چون هر دوی آن‌ها از آن رنج خواهند برد.

    به قول دوست عزیزم مارمارا وایت:

    اگر جی.کی.رولینگ در حال انتشار کتاب‌های فقط-الکترونیک و تولید تئاتر هایی است که خیلی‌ها قادر به دیدن آن ها نیستند، احتمالا دیگر قلم و کاغذ اولویت او نیستند.

    ۱۷ آگوست ۲۰۱۶، ماراما وایت (سایت Hypable)

    ترجمه از علی کاغذگران

  • ۲۶ آگوست زادروز دلورس آمبریج

    ۲۶ آگوست زادروز دلورس آمبریج

    امروز ۲۶ آگوست تولد معاون وزیر سحر و جادو، استاد دفاع در برابر جادوی سیاه و مدیر مدرسه‌ی علوم و فنون جادوگری هاگوارتز دلورس آمبریج است. به همین مناسبت بیوگرافی‌ای کوتاه را از این شخصیت برای اولین بار برای شما منتشر میکنیم.
    او یک ساحره دورگه بود، پدرش جادوگری به نام اورفورد آمبریج و مادرش مشنگی به نام الن کرکنل بود. او اولین فرزند این خانواده بود که ساحره به دنیا آمد اما برادرش شانس او را نداشت و یک فشفشه به دنیا آمد. دلورس با تاثیر گرفتن بسیار از پدرش از مادر مشنگ و برادر فشفشه‌ی خود متنفر شد و به همین دلیل مادر و برادر او به دنیای مشنگ ها برگشتند و زندگی کردند و هیچوقت دیگر از آنها خبری نشد.

    زمانی که نوبت به خرید چوبدستی رسید، چوبدستی‌ای از جنس چوب توس و ریسه‌ی قلب اژدها که به طور غیرمعمولی طولش کمتر از ۲۰ سانتی متر بود او را انتخاب کرد. بنا به گفته گریک اولیوندر:

    چوبدستی‌هایی که به طور غیرعادی کوتاه هستند معمولا افرادی را انتخاب میکنند که از نظر شخصیت اخلاقی صفت کوتاهی دارند تا اینکه خود اون شخص قد کوتاهی داشته باشد.

    آمبریج برای تحصیل به مدرسه‌ی علوم و فنون جادوگری هاگوارتز رفت و در گروه اسلیترین گروه بندی شد. که در آن زمان ریاست گروه اسلیترین به دست پروفسور هوریس اسلاگهورن بود. آمبریج هیچ وقت با رئیس گروه خود به خوبی رفتار نکرد و از نظر اسلاگهورن، آمبریج «زنی ابله» بود که اون هیچ وقت از آمبریج خوشش نیامد. همچنین اون هیچ وقت در زمان تحصیلش در هاگوارتز به مقامی نرسید و دانش آموزی قابل توجه نبود به همین دلیل هرگز از دوران تحصیل خود لذت نبرد.

    اما دقیقا پس از فارغ التحصیلی از هاگوارتز در سن ۱۷ سالگی به عنوان کارآموز در اداره‌ی استفاده‌ی نامناسب از جادو در وزارت سحر و جادوی بریتانیا مشغول به کار شد. با توجه به رفتار ظالمانه و استبدادی خود توانست تا سن ۳۰ سالگی به مقام ریاست اداره‌ی استفاده‌ی نامناسب از جادوی این وزارتخانه برسد. او همیشه تشنه‌ی قدرت بود و طمع مقام‌های بالاتر را داشت و تا جایی پیش رفت که توانست معاون اول سه وزیر سحر و جادوی بریتانیا یعنی کورنلیوس فاج، روفوس اسکریمجیور و پایس تیکنس شود.

  • ویدیو مراسم افتتاحیه پارک دنیای جادویی هری پاتر

    ویدیو مراسم افتتاحیه پارک دنیای جادویی هری پاتر

    چند سال قبل خبری را برای شما منتشر کردیم که گفته شده بود شرکت یونیورسال استودیو قرار است پارک تفریحی دنیای جادویی هری پاتر را در هالیوود بسازد.
    خب دیشب مراسم افتتاحیه این پارک با حضور چند تا از هنرمندان فیلم ها و سازندگان و مدیران پارک و همینطور بسیاری از طرفداران انجام شد که فیلم این افتتاحیه را میتوانید در زیر ببینید.
    از هنرمندانی که در این مراسم بودن میتوان به تام فلتون (دراکو) ایوانا لینچ (لونا) وارویک دیویس (پروفسور فلیت ویک) دوقلوهای فلیپس و استاد جان ویلیامز (آهنگساز فیلم های ۱ تا ۳) اشاره کرد.
    گفتنی هستش که نسخه کامل این فیلم ۳۵ دقیقه هست که ۲۰ دقیقه اول رو مسئولین پارک در حال سخنرانی کردن هستند برای همین فیلم را از زمانی که مراسم افتاحیه شروع میشه بریدیم و آماده کردیم.

  • تکرار خبر سال ۹۰: نامه خداحافظی الن ریکمن: بابت همه چیز ازت متشکرم، جو

    تکرار خبر سال ۹۰: نامه خداحافظی الن ریکمن: بابت همه چیز ازت متشکرم، جو

    آلن ریکمن در این نامه درباره ی اینکه چگونه برای آخرین بار در نقش پروفسور اسنیپ روی صحنه حاضر شده و اینکه این زمان به طرز باورنکردنی با سرعت تمام گذشت، صحبت کرده است.

    من همین الان از استودیوی صداگذاری برگشتم که برای آخرین بار در میکروفون این استودیو به جای سوروس اسنیپ صحبت کنم که قطعا برای آخرین بار بود. وقتی برای آخرین بار به آنجا رفتم، تصاویری از ده سال گذشته ی دنیل، اما و روپرت به چشمم آمد. آن وقتی ۱۲ ساله بودند. به تازگی از نیویورک بازگشته ام و آنجا که بودم دنیل را دیدم که آواز میخواند و به طرز فوق العاده ای در برادوی می رقصید. زندگی در عرض یک چشم به هم زدن می گذرد.

    بچه ها خردسال بودند وقتی که من با رولینگ مکالمه ای تلفنی داشتم و در زمانی که تنها سه کتاب هری پاتر منتشر شده بود، به من سرنخ کوچکی درباره ی اینکه نقش اسنیپ از این حالت یکنواخت فراتر است و تغییری رخ خواهد داد، خیلی گذشته است. او اصل داستان را پیش خود نگاه داشته بود اما این اتفاق را با اطمینان به من، تقدیم کرد. حالا بچه ها بزرگ شده اند.

    از گذشته ها نیاز به داستان گفتن وجود داشت. اما داستان نیاز به قصه گویی چیره دست دارد. بابت همه چیز متشکرم ازت، جو.

    عکس نامه ریکمن را در اینجا ببینید.

    با تشکر از Fiction lover

  • خبر فوری: آلن ریکمن بازیگر نقش پروفسور اسنیپ درگذشت

    خبر فوری: آلن ریکمن بازیگر نقش پروفسور اسنیپ درگذشت

    متاسفانه با خبر شدیم الن ریکمن بازیگر نقش پرفسور اسنیپ در سن ۶۹ سالگی بعلت سرطان از بین ما رفت.

    آلن ریکمن، یکی از شاخص‌ترین بازیگران بریتانیایی که در نقش پروفسور اسنیپ در مجموعه هری پاتر ماندگار شد، در سن ۶۹ سالگی فوت کرد.

    مرگ او توسط وکیل وی هم تایید شده و علت مرگ هم به گزارش گاردین، سرطان اعلام شده است.

    کارنامه هنری ریکمن بسیار پربار بود و علاوه بر هری پاتر، از گذشته‌های دور در نقش‌های مختلفی درخشیده بود. از جمله فیلم معروف «جان سخت». همچنین در چندین نمایش تئاتر برجسته هم حضور داشته.

    فیلم‌های شاخص دیگر او Sense and Sensibility، Love Actually و Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street بودند.

    از طرف سایت دمنتور درگذشت یکی از مهمترین چهره‌های فیلم‌های هشتگانه هری پاتر رو تسلیت میگیم.

  • بهترین رمان دوران «بلوغ» انتخاب می‌شود / رقابت هری‌پاتر و سلینجر

    بهترین رمان دوران «بلوغ» انتخاب می‌شود / رقابت هری‌پاتر و سلینجر

    در یک فستیوال ادبی که برای انتخاب بهترین رمان درباره سن بلوغ و بزرگ شدن نوشته شده، هری پاتر و جین ایر مقابل هم قرار می‌گیرند و البته سلینجر نیز جای خود را دارد.

    به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندیپندنت، امسال هیاتی از متخصصان ادبی سعی می‌کنند بهترین رمان نوشته شده در تاریخ درباره «رسیدن به سن بلوغ» را معرفی کنند و با این کار به یک سوال کلیدی پاسخ می‌دهند: آیا اثری می‌تواند «ناتور دشت» نوشته جی‌دی سلینجر را شکست دهد؟

    سازمان‌دهندگان فستیوال ادبی ایندپندنت بَت، یک لیست اولیه شامل ۵۰ رمان را ترتیب داده‌اند که گستره آن چند قرن و سبک ادبی را دربرمی‌گیرد و هری پاتر را مقابل جین ایر و پیپ از رمان «آرزوهای بزرگ» چارلز دیکنز را مقابل کریستوفر، پسر نوجوان رمان «ماجرای عجیب سگی در شب» قرار می‌دهد.

    ویو گراسکوپ مدیر هنری فستیوال، این لیست را از بررسی‌های قبلی، پیشنهادهای متخصصان و راه‌حل‌های رسانه اجتماعی جمع‌آوری کرده است.

    «محور موضوعی کلی» مورد نیاز برای ورود به این لیست این است که رمان باید به تجربه‌های حرکت از کودکی به سمت بلوغ بپردازد و باید خواننده در حالیکه سال‌های نوجوانی‌اش را پشت سر می‌گذارد آن را کشف کند.

    انتخاب‌های گلچین‌شده شامل «زنان کوچک» نوشته لوییزا می آلکوت، «ورنون گاد لیتل» نوشته دی‌بی‌سی پیِر، «گوشت روی گندم» نوشته چارلز بوکفسکی و «بادبادک‌باز» نوشته خالد حسینی هم می‌شوند.

    خانم گراسکوپ گفت: «من می‌خواهم گستره انتخاب‌ها تا جایی که ممکن است بزرگ باشد تا داوران بتوانند واقعا بحث کنند و درست پارامترها را تعیین کنند. مهم است که این رمان‌های رسیدن به بلوغ را به عنوان چیزی تساوی‌گرا ببینیم و آن وقت می‌توانیم چشم‌های‌مان را از طریق ادبیات به تجربه‌های زندگی فرد دیگری باز کنیم».

    رمان‌های ژانر بزرگسالان جوان این لیست شامل «بازی‌های گرسنگی» سوزان کالینز می‌شود و رمان «هری پاتر و سنگ جادو» نوشته جی‌کی رولینگ هم در آن حضور دارد.

    ممکن است فکر کنید هری پاتر رمانی درباره رسیدن به سن بلوغ نیست اما مدیر این فستیوال می‌گوید؛ «برای یک نسل، این کاملا یک رمان رسیدن به سن بلوغ است». از دیگر داستان‌های غیرعادی لیست هم می‌توان به رمان پادآرمان‌گرای «هرگز مرا رها نکن» کازوئو ایشیگورو و «ارباب مگس‌ها» به قلم ویلیام گولدینگ اشاره کرد.

    سلینجر با ناطور دشت از اصلی‌ترین مدعیان این فستیوال است

    اما «ناتور دشت» جی‌دی سلینجر یکی از رمان‌های محبوب بدیهی این لیست است که در مدارس جهان درس داده می‌شود. خانم گراسکوپ می‌گوید: «آیا چیزی می‌تواند ناتور دشت را از مقام اول کنار بزند؟ شخصا من طرفدار رمان «ظرف زنگ» نوشته سیلویا پلات هستم. این کتابی بود که باعث شد من بخواهم نویسنده باشم».

    هیات داوران این فستیوال در روز بیست و هشتم ماه فوریه به هدایت خانم گراسکوپ و با حضور جان والش ستون‌نویس ایندپندنت این لیست اولیه را به ۲۱ رمان کاهش می‌دهد و در نهایت یک برنده انتخاب می‌کند.

    گراسکوپ می‌گوید: «مردم را تشویق می‌کنم این کتاب‌ها را دوباره بخوانند و ببینند هنوز هم همان تاثیر را دارند یا نه؟ این‌ها کتاب‌هایی برای زمان‌های خاص در زندگی شما هستند. چه اهمیتی دارد اگر آن‌ها وقتی ۶۰ سال دارید احساس ژرف بودن برای‌تان ایجاد نکنند؟»

  • تولد مگی اسمیت عزیز مبارک

    تولد مگی اسمیت عزیز مبارک

    ۷ دی ماه (۲۸ دسامبر) تولد بانو مارگارت ناتالی اسمیت (مگی اسمیت) ایفاگر نقش پروفسور مینروا مک گوناگل در مجموعه فیلم های هری پاتر است. ایشان در سال ۱۳۱۳ (۱۹۳۴) در شهر رمفورد اسکاتلند به دنیا آمدند و در سن چهارسالگی به آکسفورد نقل مکان کردند. ایشان یکی از معدود بازیگرانی هستند که توانسته اند در آکادمی اسکار هم اسکار بهترین بازیگر اصلی و هم اسکار بهترین بازیگر مکمل را دریافت کنند.

    از نکات مهم بازی ایشان در مجموعه فیلم های هری پاتر میشه به این اتکا کرد که ایشان در زمان فیلمبرداری فیلم “هری پاتر و شاهزاده دورگه” با بیماری سرطان دست به گریبان بودند اما راضی نشدند که در فیلم کم کاری کنند و یا در فیلم نقششون کم رنگ تر بشه و در عین مداوا بر سر صحنه های فیلمبرداری حاضر شدند.

    سالهای قبل متن کاملی از زندگی ایشان را به مناسبت تولدشون منتشر کردیم که می توانید از اینجا آن متن را بخوانید. خانم اسمیت عزیز امروز زادروز ۸۲ سالگی خود را جشن میگیرند که برای ایشان آرزوی سلامتی و موفقیت داریم.

    “استفاده از کلمه “بانو” در خط اول به دلیل دریافت نشان لیاقت خانم اسمیت از خانواده سلطنتی بریتانیا است”