از در 27 تیر 1386، ساعت: 4:13 ق.ظ، دسته: رولینگ، کتاب‌ها

سرمقاله مجله تایم در مورد هری و خدا

مجلۀ TIME در شماره جدید خود، در سرمقاله ای به نویسندگی “لف گروسمن” و با عنوان “هری مشکوک: چرا جهانی را دوست داریم که در آن اژدها واقعی و مذهب غیرواقعی است؟” به موضوع عدم وجود دین در کتاب های هری پاتر پرداخته است. در بالای این مقاله عکسی وجود دارد که مردم را در حال تماشای پنجمین فیلم هری پاتر نشان می دهد. متن کامل مقاله و این عکس، در اسکن این مجله در اینجا قابل مشاهده است.
متن قسمت های مهم این مقاله جنجالی به همراه پاسخ کاملاً منتفی کنندۀ رولینگ را می توانید در ادامه خبر مطالعه کنید…

آقای لف گروسمن می نویسد:

“کار رولینگ آن قدر با ما انس گرفته که فراموش کرده ایم که واقعاً چه قدر افراطی است. به آثار ادبی مشابه و قدیمی تر آن نگاه کنید. در ارباب حلقه ها، «جی.آر.آر.تالکین» برای نماهای انگلیسی باقی مانده، دین کاتولیکی تند و تیرش را با عشق عمیق و عجیبی آمیخته است. «سی.اس.لوییس»، که یکی از اعضای کلیسای انگلیس بود، افسانۀ نارنیا را با منطقی عمومی برای دین مسیحیت شکل داد. اکنون به کتاب های رولینگ نگاه کنید. چه چیزی از قلم افتاده است؟ اگر می خواهید بدانید چه کسی در هری پاتر می میرد، پاسخ آسان است: خدا.

هری پاتر در جهانی تهی از هر گونه دین یا معنویت زندگی می کند. او در جایی زندگی می کند که اطرافش پر از روح است ولی کسی نیست که به خدا توسل کند، حتی اگر خیلی نزدیک مرگ باشد.

هری به جای خدا چه چیزی دارد؟ پاسخ رولینگ، بسیار فریبنده و عمیق است: قدرت هری از عشق می آید. این تصور فریبنده، دریایی از فرهنگ را دگرگون کرده است. در هزارۀ جدید، جادو از خدا، طبیعت، یا چیزهای والاتر و عرفانی تر ناشی نمی شود بلکه صرفاً از احساسات انسان سرچشمه می گیرد… ما نویسنده ای را انتخاب کرده ایم که تصوری افراطی و دنیوی دارد که در آن جادو از انسان سرچشمه می گیرد و روانشناسی و تکنولوژی جای مقدسات را گرفته است.”

در همین رابطه، به لطف Quick-Quotes-Quill متوجه شدیم که نظرات آقای لف گروسمن به شدت برخلاف صحبت های خود جی.کی.رولینگ است. رولینگ گفته است:

“من واقعاً از سانسور بیزارم. به نظرم اعتراض آمیزه. شخصاً فکر می کنم اونا کاملاً در اشتباهن. به نظرم این کتاب ها خیلی معنوی هستند و نظرشون خیلی کوته فکرانه است. به این دلیل کوته فکرانه است که اگر کسی سعی کنه بدون اشاره به بدی، که برعکس خوبیه، عظمت خوبی رو به تصویر بکشه… خب، این همیشه احساس من در مورد ادبیات بوده.”



امکان ثبت دیدگاه برای این مطلب غیر فعال شده است.

جستجو در سایت

عبارت یا کلمه مورد نظر خود را وارد کنید:

اشتراک خبرنامه

نشانی email خود را وارد کنید:

 


جهت لغو اشتراک خبرنامه، در پایین ایمیل های ارسالی، روی عبارت Unsubscribe کلیک کنید.