از امید در 31 خرداد 1385، ساعت: 1:40 ب.ظ، دسته: ایران
معاون پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به سرمایه گذاریهای گسترده غرب برای تأثیرگذاری بر ذهن کودکان جهان، فعالیتهای ضعیف فعالان داخلی و جدی نگرفتن کودکان را یادآور شد و افزود: در قالب آسیب شناسی سیمای دین در کتابهای کودکان، پژوهشهایی انجام و نتایج برای مؤسسه ها و ناشران کودک ارسال می شود تا مبنای کار آنها در تألیف کتاب برای کودکان قرار گیرد .
حجت الاسلام سید جواد موسوی هوایی معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی در گفتگو با خبرنگار”مهر” با اعلام این خبر گفت: آسیب شناسی کتابهای کودک یکی از فعالیتهای معاونت آموزشی سازمان در سال ۸۵ است که امیدواریم تا پایان سال به انجام رسیده و به همت مؤسسه راه روشن منتشر شود.
وی افزود: در این تحقیق تنها به کتابهای دینی و آثاری که درباره پیامبران و آداب دینی است پرداخته نشده، بلکه تمام منشورات کودک مورد توجه قرار گرفته و تناسب آنها با دین و ادبیات دینی ارزیابی شده است .
حجت الاسلام موسوی هوایی یادآور شد: اگر چه کتابهای خوبی در ارتباط با مفاهیم دینی برای کودکان نوشته شده اما هنوز تا رسیدن به آن نقطه مطلوب راه درازی در پیش است و نویسندگان باید با زبان غیر مستقیم، به بیان مفاهیم دینی بپردازند و به این نکته توجه کنند که با آثار و نوشته های خود به ذهن و اندیشه کودکان سمت و سو داده و آنها را هدایت می کنند.
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی بهره گرفتن از زبان نو را لازمه کار برای کودکان عنوان کرد و افزود: نویسندگان امروز باید با ذهنیت و ذوق کودکان آشنا بوده و دغدغه توجه، رسیدگی و ارتقاء معنوی کودکان این مرز و بوم را داشته، بدانند که آینده ایران در دست همین کودکان است و برای ایجاد هر فرهنگ و تمدنی باید به پایه ها و اساس آن توجه کرد.
حجت الاسلام موسوی هوایی گفت: تاکنون بسیاری از کتابهای کودک و مجلات رشد را ارزیابی کرده و به نقاط قوت و ضعف آنها پرداخته ایم ، البته وارد مقولات تخصصی تر نشده و تنها یک مدیریت میانه راعهده دار شده ایم.
وی با اشاره به اینکه ترجمه برای فرهنگ ایرانی یک تهدید محسوب می شود، افزود: هر اثر، معرف فرهنگ خاص خود است برای مثال آنچه در کتابها و فیلمهای هری پاتر مطرح می شود این است که جهان بیرون هیچ نیست به جز سحر و جادو که آن هم در دست ما است و سازمان سیا به راحتی می تواند آن را از بین برده و خنثی کند.
معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی یادآور شد: با اشاره به سرمایه گذاریهای گسترده غرب برای تأثیرگذاری بر فکر و ذهن کودکان جهان، گفت: متأسفانه ما در راستای کار برای این قشر دچار روزمرگی شده و کودکان خود را چندان جدی نگرفته ایم .
حجت الاسلام موسوی هوایی زمان انتشار این پژوهش انجام شده در مورد کتابهای کودکان را اواخر امسال اعلام کرد و افزود: حاصل این پژوهش چاپ و برای مؤسسه ها و ناشرانی که کار کودک می کنند ارسال می شود تا مبنای کار آنها در تألیف کتاب برای کودکان قرار گیرد.
منبع:
خبرگزاری مهر