هفته گذشته، جی.کی.رولینگ در واکنش به امضای نامه چند چهره فرهنگی بریتانیا، جهت عدم تحریم اسرائیل و ترویج گفتگوی فرهنگها، با انتشار متنی، در مورد این موضع خود بیشتر توضیح داد.
رولینگ گفت: «از نظر شخصی خودم باید بگم که اکثر کارهای آقای نتانیاهو را محکوم میکنم. و این را میدانم که تحریم فرهنگی تاثیری در کم کردن قدرت آقای نتانیاهو نخواهد داشت، این را هم میدانم که این تحریم نمیتواند پایان بخش این نزاغ خونین و طولانی باشد. به اشتراک گذاری هنر و ادبیات فرای مزرها، قدرتی عظیم برای عرضه خوبیها در دنیاست.»
رولینگ با اشاره به اشعار محمود درویش، شاعر فلسطینی، نمونهای به قول او «از آثار هنری متمدن، چالش برانگیز و یادآور انسانیت» را مثال زد.
اما رولینگ با توجه به بازخورد مخاطبهای خود احساس کرد نیاز به توضیح بیشتری در مورد تحریم اسرائیل دارد، امروز با انتشار مطلبی با عنوان «چرا دامبلدور به تپه رفت»، ماجرای منفی بودن شخصیت اسنیپ و چرخش داستان در انتهای یادگاران مرگ و نمایش چهرهای دیگر از اسنیپ را توضیح داد و با ذکر مثالهایی از شخصیت دامبلدور در مورد باز گذاشتن مسیرهای گفتگو در هر صورت، مواضع خود را بیشتر تشریح کرد.
رولینگ گفت وقتی برای مخالفت با آرای او، در جوابش بخشهایی از کتاب را میاورند، برایش به عنوان استدلال منطقی مطرح نیست. زیرا به گفتهی او تمام کتابهایی که با اخلاق سر و کار دارند، میتوانند دیالوگها و بخشهایی داشته باشند که هر طرف از گفتگو برای ثابت کردن نقطه نظر خود، آن را مثال بزند. او در آخر گفت:
«من فقط این را میتوانم بگویم که گفتگویی کامل در مورد اخلاق در این مجموعه کتابها، بدون در نظر گرفتن رفتار و فعالیتهای دامبلدور به عنوان قلب اخلاقی کتاب، غیرممکن است. او استفاده از هر نوع اسلحهای را منصفانه تصور نمیکرد و همیشه برای رفتن به تپه (برای گفتگو) آماده بود.»
دیدگاهتان را بنویسید