از در 26 اسفند 1386، ساعت: 6:34 ب.ظ، دسته: ایران

جامعه مطبوعات در شوک: مجله های فعال در زمینه هری پاتر هم توقیف شدند

به روز شد: به گزارش ایسنا به نقل از سایت اداره کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی، در جلسه هیأت نظارت بر مطبوعات مقرر شد: به ۱۳ نشریه دیگر که در این حوزه‌ها فعالیت دارند جهت رعایت مفاد قانون مطبوعات و پایبندی به رسالت‌های مطبوعاتی تذکر داده شود.
اسامی نشریاتی که از سوی هیأت نظارت بر مطبوعات لغو امتیاز شده‌اند عبارتند از: دو هفته نامه “دنیای تصویر”، ماهنامه “بازنگری”، دو هفته‌نامه “صبح زندگی”، هفته نامه “تلاش”، هفته نامه “به سوی افتخار”، هفته نامه “ندای ایران”، ماهنامه “هفت”، ماهنامه “شوکا” و دو هفته نامه “هاوار”.
کامبیز نوروزی درباره لغو امتیاز ۹ نشریه سینمایی و هنری از سوی هیات نظارت بر مطبوعات گفت: بخش اصلی آنچه که در گزارش مندرج در سایت اداره کل مطبوعات وزارت ارشاد در مورد لغو امتیاز ۹ نشریه ذکر شده، به اعتقاد من در حوزه و محدوده وظایف قانونی هیات نظارت بر مطبوعات قرار نمی‌گیرد.
بقیه در ادامه خبر…

به روز شد
واکنش دکتر علی معلم… “علی معلم: مغازه را هم این‌طور تعطیل نمی‌کنند”

دبیر کمیته حقوقی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران و مدرس حقوق مطبوعات در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی ایسنا اظهار کرد: خبر مندرج در سایت مذکور که مشخص نیست به صورت گزارش یا اطلاعیه است، از دو قسمت تشکیل شده و قسمتی از لغو امتیاز ۹ نشریه خبر داده شده و مستند قانونی لغو امتیاز ذکر نشده است و تنها به طور کلی و عمومی چند مورد را ذکر کرده‌اند که مشخص نیست این قبیل مسایل مربوط به همه ۹ نشریه است یا هر کدام به یکی از آنها مربوط است.

این مدرس حقوق مطبوعات تصریح کرد: از حیث اصول خبررسانی باید خبر به این مهمی به صورت دقیق، فنی و حقوقی اعلام شود در قسمت دیگر این خبر هم نکاتی عنوان شده که تاکنون در ادبیات هیات نظارت بر مطبوعات به این کیفیت سابقه نداشته است، به خصوص این که گفته شده اخطارهایی به نشریات در حوزه آگهی‌های تبلیغاتی و سطح کار حرفه‌ای داده شده که این ارتباطی به هیات نظارت ندارد؛ یا به کار بردن واژه عامه پسند که یک واژه حقوقی و رسمی نیست. نشریات عامه پسند نوعی از نشریات هستند که حوزه‌ای از مخاطبان مطبوعات را پوشش می‌دهند و ویژگی‌های خاص خود را دارند.

نوروزی ادامه داد: به نظر می‌رسد نظرات هیات نظارت بر مطبوعات مبتنی بر تفسیر بسیار موسعی از وظایف و حدود اختیارات هیات نظارت است که اگر مقداری، حقوقی و دقیق نگاه کنیم منطبق بر مفاد قانون مطبوعات هم نیست.

وی با بیان این‌که در سال جاری حدود ۲۵ تا ۳۰ نشریه بنا به تصمیم هیات نظارت توقیف یا لغو امتیاز شده‌اند اظهار کرد: دو نکته مهم در این مورد قابل استنباط و تفسیر است. یکی این که هیات نظارت بر مطبوعات در تفسیر وظایف و اختیارات خود تفسیر موسعی دارد یعنی حدود اختیارات خود را بیش از آن مقداری که در عبارات صریح قانون مطبوعات آمده تفسیر می‌کند و با این تفسیر موسع هیات نظارت بر مطبوعات از تمام آنچه اختیارات خود تلقی می‌کند، حداکثر بهره‌برداری را انجام می‌دهد و با نگاه سختگیرانه برخورد می‌کند. ضمن این که در اغلب موارد توقیف‌ها و لغو امتیازها از نظر حقوقی محل بحث و تامل است.

دبیر کمیته حقوقی انجمن صنفی روزنامه‌نگاران یادآور شد: این قبیل اخبار قطعا اخبار دلگرم کننده‌ای برای فعالان حوزه مطبوعات نیست و اخباری نگران کننده است و باعث گسترش دامنه نگرانی‌های فعالان عرصه مطبوعات نسبت به آزادی و امنیت حرفه‌یی آنها می‌شود. این در حالی است که واقعا نشریات در ایران بسیار پایبند به اصول و تکالیف قانونی خود هستند و آن مقدار که وظایف اخلاقی یا قانونی‌شان تکلیف می‌کند به قواعد اخلاقی و حقوقی کاملا پایبند هستند.

مدرس حقوق مطبوعات در پایان تاکید کرد: این اخبار، اخباری خوشایندی نیست و بسیار نگرانی‌آور است؛ ما شاهدیم که انتخاباتی را پشت سر گذاشته‌ایم که جامعه مطبوعاتی مشارکت بسیار خوبی در آن داشته و شایسته نیست با این قبیل برخوردها فضای مطبوعاتی مکدر شود و به ناتوانی این جامعه صادق و درستکار و زحمت‌کش افزوده شود.

به روز رسانی

مدیرمسوول “دنیای تصویر”:

 

لغو امتیاز نشریه، تعطیل کردن صدای سینمای ایران است

مدیرمسوول هفته‌نامه‌ی «دنیای تصویر» درباره لغو امتیاز این نشریه گفت: به اعتقاد من تعطیل کردن این نشریه، تعطیل کردن صدای سینمای ایران و از بین بردن یک نهاد فرهنگی با برجسته‌ترین نویسندگان سینماست.

علی معلم در گفت‌وگو با خبرنگار حقوقی ایسنا درباره لغو امتیاز نشریه‌ی خود پس از هفده سال فعالیت مطبوعاتی اظهار کرد: این مساله حتما قابلیت پیگیری دارد؛ در کشوری که قانون اساسی، هیات منصفه و قانون مطبوعات وجود دارد کسی حق ندارد به حرمت کار فرهنگی توهین کند در حالی‌که عده‌ای به جای قانون تصمیم می‌گیرند.

وی افزود: اینجا کار ما نه سیاسی است و نه با امنیت ملی کاری دارد، ما در حوزه‌ی تخصصی خود فعالیت می‌کنیم و این اقدام، صحبت مقامات کشور در حمایت از کار فرهنگی را زیر سوال می‌برد.

معلم ادامه داد: لغو امتیاز این نشریات اگر از روی سادگی نباشد، پوست خربزه‌ای است زیر پای کسانی که کار فرهنگی انجام می‌دهند. در رسم قربانی کردن هم اول آب و نبات به گوسفند می‌دهند.

مدیرمسوول هفته‌ی نامه «دنیای تصویر» با بیان این‌که تجدیدنظر در لغو امتیاز نشریه‌ی خود را خواستاریم گفت: امیدواریم مسوولان این خبر را به عنوان یک خبر ساده تلقی نکنند؛ بحث بر سر نشریه‌ی من و شخص من نیست.

وی خاطر نشان کرد: حتی یک مغازه را هم این طور تعطیل نمی‌کنند و پیش از آن اخطاری می‌دهند؛ آیا قانون اجازه داده مال کسی را که در شرع مقدس اسلام به آن اهمیت زیادی داده شده، این طور از بین ببرند و عده‌ای را به این راحتی بیکار کنند.

معلم اضافه کرد: جای دیگر مسایل سیاسی در میان است، اینجا چیست که نگرانی سیاسی در پی داشته باشد؟ اگر نشریه‌ی ما لغو امتیاز می‌شود، سینما و تلویزیون هم زیر سوال می‌روند.

مدیرمسوول دنیای تصویر همچنین از ارسال اطلاعیه‌ای هیات نظارت بر مطبوعات به هفته‌ی نامه دنیای تصویر در آخرین ساعات کاری روز یکشنبه خبر داد و گفت که تبصره‌ی ماده‌ی ۱۱ قانون مطبوعات علت لغو امتیاز این نشریه عنوان شده است.

مدیرمسوول “هفت”:

 

قبل از لغو امتیاز، هیچ‌گونه اخطاری دریافت نکرده بودیم

همچنین احمد طالبی‌نژاد، مدیرمسوول نشریه تخصصی «هفت» نیز در مورد لغو امتیاز نشریه خود از سوی هیات نظارت بر مطبوعات به خبرنگار حقوقی ایسنا گفت: علاوه بر لغو ناگهانی نشریه که توهینی به دست‌اندرکاران آن نشریه محسوب می‌شد، توهین دیگر این است که هیات نظارت بر اطلاعیه خود به گونه‌ای عنوان کرده که گویی ما اشاعه دهنده ابتذال بوده‌ایم یا از عکس‌ها استفاده ابزاری کرده‌ایم؛ در حالی که هیچ‌کدام از اینها به ما مربوط نیست اما متاسفانه با این خبر این‌گونه به اذهان عمومی القا می‌شود.

وی با بیان اینکه پنج سال از انتشار ماهنامه «هفت» که یک ماهنامه‌ی تخصصی هنری و فرهنگی است می‌گذرد، اظهار کرد: سوابق و شماره‌های قبلی نشریه موجود است؛ ما کجا از عکس استفاده ابزاری کردیم یا اشاعه فحشایی از سوی ما اتفاق افتاده است؟ قطعا سوزش و درد این توهین بیشتر است.

مدیرمسوول نشریه تخصصی «هفت» تاکید کرد: تاکنون هیچ‌گونه اخطاریه کتبی و شفاهی از هیات نظارت بر مطبوعات
دریافت نکرده‌ایم و این اولین بار بود که لغو امتیاز به شکل زلزله بر ما نازل شد.


اسامی نشریاتی که از سوی هیأت نظارت بر مطبوعات لغو امتیاز شده‌اند عبارتند از: دو هفته نامه “دنیای تصویر”، ماهنامه “بازنگری”، دو هفته‌نامه “صبح زندگی”، هفته نامه “تلاش”، هفته نامه “به سوی افتخار”، هفته نامه “ندای ایران”، ماهنامه “هفت”، ماهنامه “شوکا” و دو هفته نامه “هاوار”.اداره کل مطبوعات و خبرگزاری‌های داخلی همچنین اعلام کرد: برخی تخلفات مطبوعاتی مثل استفاده ابزاری از عکس‌های هنرپیشگان بخصوص هنرپیشه‌های فاسد خارجی، درج جزییات زندگی مبتذل آنان، درج مطالب خرافی،‌ تبلیغ خواص دارویی بدون اخذ مجوز از مراجع و سازمان‌های ذیربط، ترویج خرافه‌گرایی، درج مطالب خلاف عفت عمومی و نیز مطالب تحریک‌آمیز قومی بخصوص اهانت به اقوام شریف ایرانی موجب حساسیت و برخورد قانونی هیأت نظارت بر مطبوعات می‌گردد.این گزارش حاکی است: به تعدادی از نشریات نیز به منظور خودداری از تخلفات مذکور و همچنین رعایت منافع ملی در آگهی‌های تبلیغاتی به ویژه در حوزه‌های گردشگری، اقتصادی و بانکی تذکر داده شده است که گاهی بی‌توجهی آنان به این تذکرات موجب تنزل سطح کار حرفه‌ای مطبوعاتی و فریب اشخاص ناآگاه و خسارت به مردم می‌شود.در ادامه عنوان شده است: اکثر قریب به اتفاق مطبوعات کشور در سالی که گذشت با پایبندی بر رسالت‌های قانونی و مطبوعاتی خود و تلاش‌های در خور تقدیر سال موفقی را پشت سر گذاشتند. حمایت‌های یکپارچه مطبوعات در بحث حقوق هسته‌ای صلح‌آمیز کشور، دعوت و تشویق مردم برای شرکت در انتخابات کم نظیر مجلس هشتم، وفاداری به قانون اساسی و شعار محوری سال ۸۶ یعنی اتحاد اسلامی و انسجام ملی از نقاط برجسته فعالیت‌های مطبوعات کشورمان در این سال بوده است.



امکان ثبت دیدگاه برای این مطلب غیر فعال شده است.

جستجو در سایت

عبارت یا کلمه مورد نظر خود را وارد کنید:

اشتراک خبرنامه

نشانی email خود را وارد کنید:

 


جهت لغو اشتراک خبرنامه، در پایین ایمیل های ارسالی، روی عبارت Unsubscribe کلیک کنید.